Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Την κήρυξη της Π.Ε. Πρέβεζας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ζητά η Περιφέρεια Ηπείρου

Τη διαδικασία κήρυξης της Πρέβεζας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει ξεκινήσει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου. Αυτό ανακοίνωσε ο κ. Στρ. Ιωάννου, σε σύσκεψη με εκπροσώπους των αγροτών, την οποία συγκάλεσε την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, αφού τόνισε το πρωτοφανές μέγεθος των καταστροφών που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία σε αρκετές περιοχές της Πρέβεζας, ενημέρωσε πως έχει ήδη αποσταλεί έγγραφο από τον ίδιο σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Καχριμάνη, προς τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να δοθεί οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες.
Στη σύσκεψη οι παρευρισκόμενοι αγρότες ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ Ιωαννίνων, κ. Σωτήρη Χήρα, ότι οι ζημιές που υπέστησαν είναι δύσκολο να καλυφθούν ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ, ενώ ο Δήμαρχος Πρέβεζας, κ. Μπαΐλης και ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεοδωρίδης συμφώνησαν να συντονίσουν τις δυνάμεις τους με τον κ. Ιωάννου.

Ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε αναλυτικά στις κινήσεις που έχουν γίνει για την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης, αλλά και στη δυσκολία επίτευξής της: «Οι καταστροφές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία ήταν τεράστιες και πρωτοφανείς. Το αίτημα κήρυξης της περιοχής σε έκτακτη ανάγκη ήταν επείγον και αμέσως η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας προχώρησε σε δράση. Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας απέστειλε έγγραφο στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου και στη συνέχεια εγώ προσωπικά με τον κ. Καχριμάνη στείλαμε τα απαραίτητα έγγραφα στα τέσσερα αρμόδια Υπουργεία. Πρόκειται για μια διαδικασία δύσκολη και χρονοβόρα, χωρίς εγγυημένο αποτέλεσμα. Παρ’ όλα αυτά, δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε μάχη για το ζήτημα αυτό. Οι διαδικασίες έχουν γίνει όπως πρέπει. Αυτό που μένει είναι να πιέσουμε όλοι».