Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Ένα τροχαίο άφησε χωρίς ασθενοφόρο το Κ.Υ. Δελβινακίου

Έκκληση για άμεση κάλυψη του κενού από τον πρόεδρο των εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, πριν από 20-25 περίπου ημέρες, που είχε φύγει από το Κ.Υ Δελβινακίου προκειμένου να παραλάβει επείγον περιστατικό, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη και αυτό στάθηκε και  η αιτία να μείνει  έκτοτε, το Κ.Υ Δελβινακίου στην καρδιά  μάλιστα του καλοκαιριού, χωρίς ασθενοφόρο!
Σήμερα, τόσες μέρες μετά ,η περιοχή του Δελβινακίου καλύπτεται από το ΕΚΑΒ Δολιανών.
"Όταν το ασθενοφόρο  όμως του ΕΚΑΒ Δολιανών βρίσκεται σε περιστατικό ,η ευρύτερη περιοχή μένει ακάλυπτη και θα πρέπει να ξεκινήσει ασθενοφόρο από τα Γιάννενα αν παρουσιαστεί  επείγουσα ανάγκη "εξήγησε μιλώντας στο epirus-tv-news ,ο πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφ. κ. Πέτρος Βασιλείου.
"Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, τα χωριά στην ευρύτερη περιοχή του Δελβινακίου αρχίζουν να γεμίζουν από κόσμο  για τις καλοκαιρινές  διακοπές, και αντιλαμβάνεστε πως ελοχεύει  κίνδυνος να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα ένα επείγον περιστατικό, όπως  ένα έμφραγμα για παράδειγμα" τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας.


 Όπως μας μετέφερε ο κ. Βασιλείου στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του "για το λόγο αυτό από την πρώτη ημέρα ζητήσαμε να διατεθεί το ένα από τα δύο ασθενοφόρα του Κ.Υ Κόνιτσας ,ούτως ώστε να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε στο Κ.Υ Δελβινακίου τουλάχιστον για την καλοκαιρινή σεζόν"
Ο κ. Βασιλείου, δεν έκρυψε  όμως την απογοήτευσή αλλά και την ανησυχία του, καθώς  μέχρι στιγμής η υπόθεση εκκρεμεί
"Περιμένουμε  ακόμη την έγκριση από την  ΥΠΕ Πάτρας, (Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, με έδρα την Πάτρα) όπου και υπάγονται όλα τα Κ.Υ
Απευθύνουμε έκκληση για την επίσπευση της διαδικασίας κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου , καθώς μέριμνα του ΕΚΑΒ είναι να σώζει ανθρώπινες ζωές και να φροντίζει να μην υπάρχουν περιοχές ακάλυπτες, για να  μην βρεθούμε αντιμέτωποι με δυσάρεστα περιστατικά, στην μέση μάλιστα  της τουριστικής περιόδου" υπογράμμισε ο κ. Πέτρος Βασιλείου