Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Εντός της ημέρας στο Taxis οι δαπάνες για την εξυπηρέτηση δανείων

Στους κωδικούς 727-728
Εντός της ημέρας αναμένεται να αναρτήσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στο Taxis τις δαπάνες των φορολογούμενων για την εξυπηρέτηση τραπεζικών δανείων και πιστωτικών καρτών. Παράλληλα, και προς διευκόλυνση των φορολογουμένων η ΓΓΔΕ θα ενημερώσει τον σχετικό πίνακα που είναι αναρτημένοι οι τόκοι καταθέσεων, με την επισήμανση του πρώτου δικαιούχου για κάθε λογαριασμό.
 Οι δαπάνες των φορολογούμενων για την εξυπηρέτηση τραπεζικών δανείων και πιστωτικών καρτών θα εμφανισθούν στους κωδικούς 727-728 του Ε1.

Ειδικότερα, οι φορολογούμενοι θα δουν προσυμπληρωμένο το ποσό της ετήσιας δαπάνης που κατέβαλαν το έτος 2014 για την τοκοχρεολυτική απόσβεση δανείων και πιστώσεων γενικά. Επίσης, θα δουν προσυμπληρωμένο το ποσό που κατέβαλαν για την τοκοχρεολυτική απόσβεση των χρεώσεων των πιστωτικών καρτών, αλλά και τα ποσά τόκων υπερημερίας.
Σημειώνεται πως οι φορολογούμενοι είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν τις τοκοχρεωλυτικές δαπάνες για την απόσβεση δανείων οποιασδήποτε μορφής που πραγματοποίησαν εντός του 2014. Η δαπάνη αυτή αποτελεί τεκμήριο διαβίωσης, δηλαδή προστίθεται στις συνολικές τεκμαρτές δαπάνες των φορολογούμενων και εφόσον το τεκμαρτό εισόδημα είναι υψηλότερο από το πραγματικό τότε φορολογούνται βάση του τεκμαρτού και πληρώνουν αυξημένο φόρο εισοδήματος.


ΠΗΓΗ: www.in.gr