Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Επιτυχής η επίσκεψη της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στο Καλπάκι

107 οι γυναίκες που έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Επιτυχής η επίσκεψη της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στο Καλπάκι του Δήμου Πωγωνίου. 107 οι γυναίκες που έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις.
Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και αυτά θα επηρεαστούν ελάχιστα σε ότι αφορά την ποιότητα τους.
Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία.


Στα πλαίσια αυτά για να βοηθηθούν οι γυναίκες στην ελληνική ύπαιθρο που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο,  η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (με την στήριξη της εταιρείας AVON) κατασκεύασε και εξόπλισε με  σύγχρονα μηχανήματα μία κινητή μονάδα μαστογράφου.
Ο Δήμος εδώ και πολλούς μήνες γνωρίζοντας ότι πολλές  γυναίκες της υπαίθρου χρειάζονται παρακίνηση για να προβούν σε τέτοιου είδους εξετάσεις, κινητοποιήθηκε και  ήρθε σε επαφή με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία  η οποία συνέδραμε στο αίτημα  και   φιλοξενήθηκε  στο Καλπάκι τις 15 - 16 Νοεμβρίου 2014  και  προσέφερε  δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο σε 107  γυναίκες του Δήμου που το έχουν ανάγκη.

Ο Δήμος ευχαριστεί για μία ακόμη φορά την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία όπως και τους υπαλλήλους και τους εθελοντές που ενημέρωσαν σωστά τις γυναίκες του Δήμου και βοήθησαν τις ημέρες των εξετάσεων για να επιτευχθεί αυτό το ικανοποιητικό αποτέλεσμα.