Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Διάλεξη για τον καρκίνο μαστού διάσημου γιατρού στην Αθήνα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διάλεξη με θέμα ανίχνευση - διάγνωση των παθήσεων του μαστού και τη νέα παθολογοανατομική  ταξινόμηση του καρκίνου του μαστού, θα δώσει στην Αθήνα  ο διάσημος Σουηδός -Αμερικάνος Ομότιμος Καθηγητής  Ακτινολογίας Δρ LaszloTabar.  
Η διάλεξη -παρουσίαση θα γίνει στα πλαίσιο Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων που  διοργανώνει στην Αθήνα η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας.
Η νέα παθολογοανατομική ταξινόμηση  που θα παρουσιαστεί είναι επινόηση του Δρ Tabar, την οποία επεξεργάζεται  σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις διαφαίνεται ότι η νέα ταξινόμηση θα αλλάξει τα ισχύοντα δεδομένα  και  θα συμβάλλει στην ορθότερη εκτίμηση της  πρόγνωσης για την  επιβίωση της κάθε ασθενούς  που πάσχει από καρκίνο του μαστού, γεγονός που θα αποβεί σε όφελος των ασθενών. 
Επιπλέον, θα συμβάλει στην καλύτερη  συνεννόηση     μεταξύ Ιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων αφού η νέα ταξινόμηση είναι πλέον κατανοητή.
Ο διάσημος  Καθηγητής είναι προσκεκλημένος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η οποία έχει αναλάβει να διοργανώσει στην Ελλάδα  το 2020, το 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μαστολογίας.

Τα Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα θα πραγματοποιηθούν  στο Ξενοδοχείο Royal Olympic, (αίθουσα Καλλιρόη)  το Σάββατο 22  και  Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014.
Η διάλεξη-παρουσίαση  θα είναι στα Αγγλικά,  με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά και   ενδιαφέρει  ιατρούς όλων  των  ειδικοτήτων που ασχολούνται με τον μαστό και ιδιαίτερα με τον  καρκίνο του μαστού όπως  Ακτινολόγους, Παθολογοανατόμους, Μαστολόγους, Χειρουργούς, Γυναικολόγους κ.ά.
Οι ιατροί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα θα πρέπει να επικοινωνήσουν  με τη Γραμματεία της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας τηλ. 210 74 70 257.

Για τα Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα έχουν εξασφαλισθεί 10 μόρια CME-CPD  σύμφωνα με τα κριτήρια της EACCME-UEMS.