Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Ορίζοντες Ηπείρου: «Τι δεν καταλαβαίνεις;»~ Καχριμάνης: Πέτσιος γκάφα, πολιτική προστασία πλήρης έλλειψη οργάνωσης, Φέτα πανηγυρική διάψευση ~ Για όλα φταίει ο Ριζόπουλος;


Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης στην αγωνία του να αποκτήσει ακροατήριο χαρακτήρισε «ως εθνικό έγκλημα την πρόθεση των Βρυξελλών να καταρτίσουν πρόγραμμα το οποίο θα οδηγεί στην έξοδο τους παραδοσιακούς κτηνοτρόφους με αντιστάθμισμα σημαντική αποζημίωση για κάποιο χρονικό διάστημα.»
Η απάντηση των Βρυξελλών ήρθε από το Γραφείο της Κομισιόν στην Αθήνα και αποτελεί μια μεγαλοπρεπή διάψευση. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν σχεδιάζει να παράσχει κίνητρα σε όσους εγκαταλείπουν τον τομέα των προβάτων - αντιθέτως πρόκειται για τομέα ο οποίος για την επιτροπή αποτελεί παράδειγμα όπου η συνεχής στήριξη είναι απαραίτητη προκειμένου να εξασφαλίζεται θετική, οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική συμβολή στις αγροτικές περιοχές».
Οποιοσδήποτε αντίθετος ισχυρισμός είναι αναληθής, τονίζει η Κομισιόν, προσθέτοντας πως «η φέτα είναι και θα παραμείνει ένα εμβληματικό ελληνικό και ευρωπαϊκό προϊόν, το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να προωθεί και να υπερασπίζεται από παντός είδους προσπάθεια απομίμησης και σφετερισμού τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως».
Είναι προφανές ότι ο κ. Καχριμάνης πέφτει από γκάφα σε γκάφα. Μετά την ιστορία με τον Πέτσιο, μετά την πλήρη αποτυχία της αποδιοργανωμένης πολιτικής προστασίας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία στην Ήπειρο, έρχεται τώρα και η πανηγυρική διάψευση για την υπόθεση της φέτας.
Είναι προφανές ότι στην Περιφέρεια Ηπείρου υπάρχει έλλειμμα προγραμματισμού, διαχείρισης, τελευταία και σοβαρότητας.
Και αν για όλα τα προηγούμενα σας έφταιγε ο Ριζόπουλος, κ. Καχριμάνη μήπως βρίσκεται και πίσω από τη διάψευση της Κομισιόν;

Από το Γραφείο Τύπου