Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Πρωτόπαππα Ιωαννίνων: Φίμωσαν, λήστεψαν και κλείδωσαν στο σπίτι του ένα ζευγάρι ηλικιωμένων

Άγνωστοι δράστες αφού έκλεψε τα λιγοστά χρήματα που κρατούσαν, φίμωσε, και κλείδωσε στο σπίτι του ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στην Πρωτόπαππα Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας, τρία άτομα μπήκαν στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η ηλικιωμένη γυναίκα άκουσε θόρυβο στις 2 περίπου τα ξημερώματα και όταν σηκώθηκε για να δει τι συμβαίνει, βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους ληστές που την απείλησαν με ένα μαχαίρι.
Χωρίς δεύτερη σκέψη, άνοιξε το συρτάρι και τους έδωσε 70 ευρώ, διαβεβαιώνοντάς τους πως δεν υπάρχουν άλλα χρήματα στο σπίτι.
Οι ληστές πείστηκαν, ωστόσο πριν φύγουν, φίμωσαν τους δύο ηλικιωμένους, τους έδεσαν σε καρέκλες και τους κλείδωσαν στο σπίτι, προκειμένου να είναι σίγουροι πως δε θα προλάβουν να ειδοποιήσουν.
Το ζευγάρι των ηλικιωμένων απελευθερώθηκε από τα δεσμά του 8 περίπου ώρες αργότερα, όταν ένας γείτονας ανησύχησε και πήγε να δει που οφείλεται η απουσία τους.

Οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών  αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, που πιθανολογείται πως είναι αλλοδαποί, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.