Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Super League: Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 2 - 0

Ο πιο λαμπρός Αστέρας!


H ομάδα της Πελοποννήσου διατήρησε την απόλυτη παράδοση που διατηρούσε εντός έδρας, με αντίπαλο τον ΠΑΣ, φθάνοντας στην τέταρτη συνολικά νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις με 2-0.
Ο Αστέρας άρχισε καλύτερα από τον ΠΑΣ στην αναμέτρηση, χωρίς, όμως, να έχει δημιουργήσει τελικές προσπάθειες, αναλογικά με την παρουσία του στο γήπεδο, μέχρι που ο Σάκης Τσιώλης επέλεξε για παραπάνω από δέκα λεπτά (προς το τέλος του πρώτο ημιχρόνου) ν΄ αλλάξει το 4-2-3-1 σε 4-4-2.
Πέρασε τον Ναβάρο δίπλα στον Περόνε, με τους Ντε Μπλάσις και Ράγιος ν΄ αναλαμβάνουν πόστο στα «φτερά».
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ σε μία εξαιρετικής έμπνευσης φάση, βγαλμένη από ποδοσφαιρικό video game! Ο Τσαμπούρης έκανε τη μακρινή μπαλιά κι από εκεί και πέρα εναλλαγές με τη μία έφεραν τον Ουσέρο σε πλεονεκτική θέση, με τον σκόρερ να κάνει το 1-0 με εύστοχο κοντινό πλασέ. Ο Ναβάρο, αποδέκτης της μπαλιάς του Τσαμπούρη, έστρωσε με εξαιρετική «αυτόματη» κίνηση στον Περόνε, που με παράλληλη σέντρα από τα δεξιά έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Ουσέρο.
Ο ΠΑΣ Γιάννενα, ως το γκολ, έδειχνε ν΄ αντέχει την πίεση των «Πελοποννήσιων» και απείλησε σε δύο περιπτώσεις τον Αστέρα.
Ο ΠΑΣ, με την προσθήκη του Ντε Βινσέντι, έγινε πιο επιθετικός, έχοντας καλή στιγμή με τον Αργεντινό στο 63΄, με τον Φούλοπ να είναι πάλι σε σωστή θέση και ν΄ αποκρούει το σουτ του. Ράγιος και Περόνε, από την πλευρά του Αστέρα, δημιουργούσαν φάσεις στην περιοχή του ΠΑΣ, που δεν προέρχονταν, πάντως, από την πίεση των γηπεδούχων, αλλά από το φυσικό ταλέντο των ποδοσφαιριστών του να κυκλοφορούν εύκολα την μπάλα και να γίνονται απειλητικοί με λίγες μεταβιβάσεις.
Στο 60΄ ο Ράγιος έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-0, σουτάροντας άουτ από κοντινή θέση, προς την εστία του Φεγκρούς.
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης: Φούλοπ - Φορμίκα, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Τσαμπούρης - Άλβαρες, Ουσέρο - Ράγιος (83΄ Έγκον), Ντε Μπλάσις (92΄ Ντο Κάρμο), Ναβάρο (66΄ Καρντάσιο) - Περόνε
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος: Φεγκρούς - Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Αυγενικού (60΄ Κεϊτά) - Τσουκαλάς, Λίλα - Κοροβέσης (82΄ Γιάκος), Γεωργίου, Βίλα (53΄ Ντε Βινσέντι) - Ίλιτς