Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Η λέσχη ανάγνωσης και ανταλλαγής βιβλίων της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με το άρθρο 2 του Καταστατικού της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης αρ. αποφάσεως 2050/1940 ως σκοπός της εστίας καθορίζεται:
β) Η ανάπτυξις των πνευματικών και ηθικών δυνάμεων των μελών και εν γένει η δημιουργία όρων προσφόρων δια την παράλληλον ψυχικήν, πνευματικήν και σωματικήν αυτών προαγωγήν, εξέλιξιν και τελειοποίησιν.
Το 1ο χαριστικό παζάρι βιβλίων και αλληλεγγύης της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε από το Ψυχοσάββατο του Αγίου Δημητρίου, ως συμβολική συμμετοχή της ΗΕΘ στον εορτασμό των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2017, και με την πάροδο των μηνών μετεξελίχθηκε σε Λέσχη Ανάγνωσης και Ανταλλαγής Βιβλίων, υποδέχθηκε απόψε Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018, ένα ακόμα καινούργιο μέλος, τον συμπατριώτη από την Πέρδικα Ιωαννίνων Ευθύμη Γεωργίου Διπλωματούχο Μηχανικό Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, με τον οποίο η ΓΓ ΔΣ ΗΕΘ Αθηνά Τοτοκώτση είχε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή σκέψεων για την προβολή των ηπειρωτικών θεμάτων που άπτονται της επιστήμης του, όπως η φωτογραμμετρική αποτύπωση με τη χρήση μη επανδρωμένου οχήματος της Πινακοθήκης Ε. Αβέρωφ στον παραδοσιακό οικισμό Μετσόβου.

Στην επόμενη συνάντηση που θα γίνει την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, το απόγευμα στη αίθουσα της ΗΕΘ στην παλιά παραλία, περιμένουμε τα μέλη της Ηπειρωτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και τους φίλους της Ηπείρου να πιούμε τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι της ΗΕΘ, να συζητήσουμε, να μελετήσουμε, να ταξιδέψουμε μέσα από τις σελίδες των βιβλίων.