Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί Ρομά για απόπειρες κλοπών από δύο σπίτια, στα χωριά Κλειδί και Μεσούντα Άρτας

Συνελήφθησαν, χθες (18-05-2016) το απόγευμα στο Διάσελλο Άρτας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Άρτας, πέντε ημεδαποί Ρομά (τρεις γυναίκες, ηλικίας 36, 21 και 50 ετών και δύο άντρες, ηλικίας 26 και 34 ετών), οι οποίοι εμπλέκονται σε απόπειρες κλοπών από σπίτια, στα χωριά Κλειδί και Μεσούντα Άρτας.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στο Κλειδί Άρτας, δύο από τις δράστιδες αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε σπίτι 42χρονου ημεδαπού, προκειμένου να αφαιρέσουν αντικείμενα, ωστόσο έγιναν αντιληπτές από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου τις ανέμεναν οι υπόλοιποι δράστες.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, οι οποίοι εντόπισαν χθες το απόγευμα στο Διάσελλο Άρτας το παραπάνω όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι πέντε δράστες και τους συνέλαβαν.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε επίσης ότι οι δράστες το πρωί της ίδιας ημέρας, είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να εισέλθουν και σε άλλο σπίτι, στη Μεσούντα Άρτας.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδι, σιδεροπρίονο και φακός).

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.