Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Δέκα επτά συντροφικές «μαχαιριές» για τον Αλέξη

Έχασε τη δεδηλωμένη

Σημαντικό στραπάτσο για το κυβερνητικό στρατόπεδο στην χθεσινή ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο, καθώς για να εγκριθεί η εξουσιοδότηση χρειάστηκε η στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Ο Αλέξης Τσίπρας βγήκε «λαβωμένος», καθώς οι προτάσεις τις κυβέρνησης εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία (251 ΝΑΙ, 32 ΟΧΙ, 8 ΠΑΡΩΝ).
Στην ονομαστική ψηφοφορία που ξεκίνησε λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου οι βουλευτές της ΝΔ, του Ποταμιού, των ΑΝ.ΕΛ. και του ΠΑΣΟΚ να λένε ομόφωνα «ναι», τη στιγμή που το κυβερνών κόμμα υπέστη σημαντικές ρωγμές, με 17 διαφοροποιήσεις, ενώ την ίδια ώρα 15 ακόμη βουλευτές του προειδοποιούν ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή.
Συγκεκριμένα, από τους 291 βουλευτές που βρέθηκαν στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, 251 ψήφισαν «ναι», 32 «όχι» και 8 «παρών».
Από τον κυβερνητικό συνασπισμό (162 βουλευτές) οι 145 ψήφισαν «ΝΑΙ», 2 «ΟΧΙ», 7 ήταν απόντες, και 8 δήλωσαν «παρών».
Κοινή η στάση των στελεχών των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατά την ψήφιση του σχεδίου νόμου.


«Παρών» δήλωσαν η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, οι βουλευτές Βοιωτίας, Γιάννης Σταθάς και Αθανάσιος Σκούμας, η βουλευτής Αγλαΐα Κυρίτση, ο βουλευτής Κώστας Λαπαβίτσας και ο βουλευτής Πειραιά, Στάθης Λεουτσάκος.
«Όχι» ψήφισαν η βουλευτής Θεσσαλονίκης Ιωάννα Γαϊτάνη και η βουλευτής Μεσσηνίας, Ελένη Ψαρρέα.

Απόντες από τη διαδικασία ήταν οι: Γιάνης Βαρουφάκης (αν ήταν παρών θα ψήφιζε «ναι»), Ελένη Αυλωνίτου (αν ήταν παρούσα θα ψήφιζε «ναι»), Ραχήλ Μακρή, Κοδέλας Δημήτρης, Σωτηρίου Ελένη, Χατζηλάμπρου Βασίλης, Κυριακάκης Βασίλης.