Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία 2011 υπό την προεδρία κ. Χρήστου Παπουτσή

Υπό την προεδρία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, πραγματοποιήθηκε χθες στα Ιωάννινα, σύσκεψη με θέμα: την αντιπυρική προστασία 2011 και το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, στις περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρος Μπούφης και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος κ. Στυλιανός Στεφανίδης.

Κατά τη μίνι περιοδεία που έκανε σε Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα και Γιάννενα όπως ήταν φυσικό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, ασχολήθηκε με το μεταναστευτικό.


Στην Ηγουμενίτσα και προήδρευσε σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον Οργανισμό Λιμένος, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις «σκούπα» των αστυνομικών και λιμενικών αρχών το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αποφέρει σημαντική ύφεση στο πρόβλημα στην Ηγουμενίτσα και γι’ αυτό θα συνεχιστούν. Επιπλέον, το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει και επιχείρηση για την απομάκρυνση του καταυλισμού των μεταναστών στα περίχωρα της Ηγουμενίτσας, ο οποίος επιπλέον εγκυμονεί και κινδύνους για την πυρασφάλεια.
Εξετάζεται τέλος η δυνατότητα δημιουργίας Κέντρου Πρώτης Υποδοχής, αλλά και Κέντρου Κράτησης και σε αυτό ζήτησε προτάσεις από την τοπική κοινωνία, έχοντας εξασφαλισμένους όπως είπε, πόρους.


Στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής θα φιλοξενούνται, όσοι έχουν δικαίωμα ασύλου και προστατεύονται όσο εξελίσσεται η διαδικασία χορήγησης, ενώ στα Κέντρα Κράτησης θα οδηγούνται όσοι πρόκειται να απελαθούν, με μέγιστο διάστημα κράτησης τους έξι μήνες.