Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ελεύθερη η πρόσβαση στις παραλίες

Τέλος, σε ένα απαράδεκτο φαινόμενο που προσβάλλει και τη νοημοσύνη των πολιτών, κυρίως όμως αντίκειται στο Σύνταγμα επιχειρεί να βάλει πριν ακόμη αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις, ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια της Ηπείρου.
Ο λόγος για την ιδιοκτησιακή νοοτροπία και αντίληψη ορισμένων επιχειρηματιών σε παραλίες της Ηπείρου, που λειτουργούν με αντίστοιχο τρόπο, παρεμποδίζοντας στην καλύτερη περίπτωση την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες. 
Το γραφείο του Συμπαραστάτη έγινε αποδέκτης πολλών καταγγελιών από πολίτες οι οποίοι διαμαρτύρονται εναντίον επιχειρηματιών που εκμεταλλεύονται καταστήματα και ξαπλώστρες σε παραλίες της Ηπείρου. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Συμπαραστάτη που με έγγραφό του προς τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Θεσπρωτίας και Πρέβεζας και το Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας ζητά την παρέμβασή τους, όπου υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες. Χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο Συμπαραστάτης του Πολίτη Απόστολος Οικονόμου αναφέρει πως «.... αρκετοί επιχειρηματίες, έχοντας νοοτροπία ιδιοκτησιακή και πέραν του χώρου ευθύνης των καταστημάτων τους, παρεμποδίζουν την ελεύθερη και άνευ περιορισμών πρόσβαση και χρήση των παραλιών από τους πολίτες. Παρακαλώ να επιληφθείτε του προβλήματος, γνωστοποιώντας στους ανωτέρω ότι η πρόσβαση και χρήση των πλαζ είναι δημόσιο αγαθό συνταγματικά κατοχυρωμένο και δεν επιδέχεται περιορισμούς από κανένα».