Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Χώρα «τράνζιτ» για ναρκωτικά η Ελλάδα

Αλβανοί κακοποιοί τα αποθηκεύουν εδώ και τα προωθούν στη Δυτική Ευρώπη!

Ως αποθήκη ναρκωτικών χρησιμοποιεί την Ελλάδα η αλβανική μαφία.
Μια σειρά από υποθέσεις που βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν ότι Αλβανοί κακοποιοί χρησιμοποιούν ως χώρα transit την Ελλάδα για τη μεταφορά ναρκωτικών στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης. Εκμεταλλεύονται, πρώτον, την αδυναμία των ελληνικών αρχών να σφραγίσουν την ελληνοαλβανική μεθόριο και, δεύτερον, την απουσία ελέγχων στις εντός Σένγκεν μετακινήσεις, όπως το ταξίδι από την Ελλάδα στην Ιταλία.
Η πιο πρόσφατη υπόθεση αποκαλύφθηκε στις 15 Νοεμβρίου, με την εξάρθρωση από την υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής πενταμελούς σπείρας Ελλήνων και Αλβανών που μετέφεραν στην Ολλανδία 422 κιλά χασίς.

Καλά ενημερωμένη πηγή δήλωσε στην «Καθημερινή» ότι τα ναρκωτικά είχαν έρθει στην Ελλάδα από τη γειτονική Αλβανία πιθανότατα δύο ημέρες πριν από την επιχείρηση της Δίωξης και αποθηκεύτηκαν τα μισά στους Αγίους Θεοδώρους Κορίνθου και τα υπόλοιπα στη Ν. Αγχίαλο Βόλου. Ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της μεταφοράς μέσω του συνηγόρου του υποστήριξε ότι ανέλαβε τη μεταφορά για λογαριασμό τρίτου ατόμου αντί χρηματικού ποσού που θα εισέπραττε μετά τη διεκπεραίωση της μεταφοράς των ναρκωτικών. Θεωρείται βέβαιο ότι το κύκλωμα ενεργούσε για λογαριασμό Αλβανών μεγαλεμπόρων ναρκωτικών.
Τα δικαστικά έγγραφα της υπόθεσης αναφέρουν για τον ρόλο του: «Κατά το χρονικό διάστημα 10ημέρου έως τη σύλληψή του στις 14 Νοεμβρίου οργάνωσε και μεθόδευσε την εξαγωγή και μεταφορά από την Ελλάδα προς την Ολλανδία 422 κιλών κάνναβης οδικώς με φορτηγά αυτοκίνητα». Αποδεικνύεται ότι αξιωματικοί της Δίωξης πληροφορήθηκαν την επικείμενη μεταφορά ναρκωτικών αρκετές ημέρες πριν από την 14η Νοεμβρίου. Προκύπτει μάλιστα ότι ο οδηγός του φορτηγού με το οποίο θα γινόταν η μεταφορά των ναρκωτικών ήταν αστυνομικός της Δίωξης, που είχε καταφέρει να εισδύσει στο κύκλωμα. «Είναι προφανές ότι άτομο που είχε έρθει σε επαφή με το κύκλωμα κάρφωσε την υπόθεση στην αστυνομία», δήλωσε πηγή προσκείμενη στους συλληφθέντες.
Το απόγευμα της 13ης Νοεμβρίου οι τρεις Αλβανοί συνοδευόμενοι από τον μυστικό αστυνομικό φόρτωσαν 291 κιλά χασίς που ήταν κρυμμένα κοντά σε ρέμα σε ερημική περιοχή των Αγίων Θεοδώρων. Το επόμενο πρωί, ακολουθούμενοι από αστυνομικό της Δίωξης, ταξίδεψαν στον Βόλο. Κατευθύνθηκαν σε αποθήκη στην επαρχιακή οδό Νέα Αγχιάλου - Μικροθηβών απ’ όπου παρέλαβαν τα υπόλοιπα δέματα με τα 131 κιλά χασίς.
Η αποθήκη φέρεται να είχε μισθωθεί με τη μεσολάβηση του 58χρονου «εγκεφάλου» από ηλικιωμένο που είχε πλήρη άγνοια για τη δράση του κυκλώματος. Προσήχθη στην ασφάλεια, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος μετά μια τυπική απολογία.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr