Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Καταγραφή προβλημάτων σίτισης και στέγασης στην Π.Ε. Ιωαννίνων

Σύσκεψη των υπηρεσιών και των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο της Περιφέρειας, με αντικείμενο τη διερεύνηση και καταγραφή των προβλημάτων στέγασης και σίτισης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Ανάλογες συσκέψεις είχαν προηγηθεί στις έδρες των άλλων περιφερειακών ενοτήτων (Θεσπρωτίας, Άρτας και Πρέβεζας). Επιδίωξη της πρωτοβουλίας, είναι η συνεργασία των φορέων και η αποτελεσματική συμβολή τους στη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης για την στήριξη των ευπαθών ομάδων σε ζητήματα σίτισης και στέγασης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση και άλλων προβλημάτων που ενδεχομένως παρουσιαστούν.

Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, της Ιεράς Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, της Ιεράς Μονής Δουραχάνης, του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Περιβλέπτου, του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αγοράς, του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κοπάνων, καθώς και εκπρόσωποι των Δήμων της Π.Ε. Ιωαννίνων. Ακόμη, συμμετείχαν εκπρόσωποι της 8ης Μεραρχίας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι διοικητές του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», καθώς και εκπρόσωποι του παραρτήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης (αρμόδιος για θέματα Υγείας) κ. Οδ. Πότσης, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Γ. Νικόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και τις παρεμβάσεις των εκπροσώπων διαφάνηκαν προβλήματα σίτισης, κατά κύριο λόγο, σε ευπαθείς ομάδες της περιοχής, εκτιμήθηκε όμως πως αυτά, μέχρι στιγμής, είναι αντιμετωπίσιμα. Στην παρέμβασή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης ζήτησε προτάσεις από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων για τη δημιουργία ενός μηχανισμού ετοιμότητας σε περίπτωση όξυνσης των προβλημάτων.
«Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε δίπλα σας, είτε αυτό αφορά υλικοτεχνική υποδομή, είτε τρόφιμα».

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/