Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΠΩΓΩΝΙ: Τα απανωτά κρούσματα κλοπών εντείνουν το κλίμα ανασφάλειας και ανησυχίας

Κλίμα ανασφάλειας, έντονης ανησυχίας, φόβου και απογοήτευσης επικρατεί τις τελευταίες μέρες στα μικρά χωρία του Άνω Καλαμά.
Η αιτία δεν είναι άλλη από τις συνεχόμενες διαρρήξεις οικιών που σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες σε Μαυρονόρο και Σιταρία.
Οι διαρρήκτες εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι στα περισσότερα μικρά χωριά του Πωγωνίου κατά την διάρκεια του χειμώνα μένουν ελάχιστοι κάτοικοι και αυτοί μεγάλης ηλικίας, τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν και κατά κύριο λόγο την ανύπαρκτη αστυνόμευση, αλωνίζουν ανενόχλητοι ανοίγοντας τα σπίτια των κατοίκων που απουσιάζουν και τα «γδύνουν» με την ησυχία τους. Μόχθος και κόποι μιας ζωής χάνονται σε μια στιγμή.
Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων πέφτουν στο κενό και κανένας δεν εγγυάται για την ασφάλεια των ίδιων και των περιουσιών τους.
Η κατάργηση των Αστυνομικών Σταθμών, η αποδυνάμωση από προσωπικό των υπαρχόντων και η μεταφορά από την πολιτεία μέρους του προσωπικού της συνοριακής αστυνομίας στα αστικά κέντρα έχει αφήσει τους λιγοστούς ακρίτες των μικρών χωρίων στο έλεος των κακοποιών.


Κ.Μ.