Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

«Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»: Δελτίο τύπου για την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Δολιανά 09/06/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρακολουθούμε τις κινήσεις του Υπουργείου Άμυνας και του υπουργού Πάνου Καμμένου  τις τελευταίες μέρες με την επίσκεψή του στα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Η κατάσταση στην περιοχή, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υφιστάμενων δυνάμεων της Πολιτείας έχει φτάσει στο απροχώρητο. 
Η ανασφάλεια και ο φόβος που κυριαρχεί, έχει αποθαρρύνει τους κατοίκους  να μείνουν στα χωριά τους και να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους. 
Φοβούνται ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή καθώς είχαμε γίνει μάρτυρες στο παρελθόν εγκληματικών ενεργειών πέρα από τις λεηλασίες των σπιτιών και τις δολιοφθορές των επαγγελματικών εγκαταστάσεων, που είναι καθημερινά φαινόμενα.
Είχαμε  τονίσει και αναδείξει πολλές φορές ως αντιπολίτευση το πρόβλημα προς κάθε κατεύθυνση, αλλά η απογοήτευση μας ήταν έκδηλη για την αδιαφορία και τον εμπαιγμό από τους αρμόδιους φορείς, καθώς δεν βλέπαμε καμιά προσπάθεια αναστροφής αυτής της κατάστασης, καμία πρόοδο στην υλοποίηση των υποσχέσεων  που με ευκολία δίνανε οι πολιτειακοί παράγοντες.
Η Δημοτική αρχή παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις, παρά τις αποφάσεις του Δ.Σ. δεν κατάφερε να ενεργοποιήσει δυνάμεις και να πείσει τους αρμόδιους για την επίλυση  των ζητημάτων ασφάλειας και  εγκληματικότητας  στην περιοχή μας,  για την ανάγκη ενίσχυσης των παραμεθόριων δυνάμεων φύλαξης των ελληνοαλβανικών συνόρων.
Οι εξαγγελίες του υπουργού άμυνας προχθές, από τα παραμεθόρια φυλάκια του Πωγωνίου ότι «θα υπάρξει επαναλειτουργία φυλακίων, μονάδες καταδρομέων που θα κάνουν ασκήσεις στην περιοχή, αλλά και ελικόπτερα θα επιχειρούν στην περιοχή, για να δώσουν στους κατοίκους αίσθημα ασφάλειας», είναι προς την σωστή κατεύθυνση καθώς, αφενός μεν στέλνουν ένα  μήνυμα ότι οι ακρίτες των παραμεθορίων χωριών μπορούν να ελπίζουν και δεν έχουν αφεθεί στη μοίρα τους και αφετέρου δε ότι η υλοποίησή τους δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την λύση του προβλήματος.                                                     
Εμείς θα περιμένουμε οι εξαγγελίες να γίνουν πράξη, για να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους,  γιατί  πιστεύουμε ακράδαντα ότι μόνον έτσι οι κάτοικοι θα νιώσουν ότι δεν είναι ξένοι στον τόπο τους, μόνον έτσι υπάρχει ελπίδα να  ξαναγυρίσουν στα χωριά οι νέοι μας, ότι μόνον έτσι μπορεί να ξαναγεννηθεί  το Πωγώνι μας.
Ο επικεφαλής της Παράταξης
και Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης

Γιάννης Ντόντης