Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ιατρικός τουρισμός στην Ήπειρο, προτεραιότητα για τον Στέφανο Φούσα

Ως νέου Προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας
«Μέλημά μου, να μεταφερθεί η δράση από το Κέντρο στην Περιφέρεια…»

Σε μια περίοδο που ο Ιατρικός τουρισμός, αρχίζει δειλά- δειλά να κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα, η εκλογή του συμπατριώτη μας Επίκουρου Καθηγητής κ. Στέφανου Φούσα ως νέου Προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, δίνει ένα τόνο αισιοδοξίας για την οργανωμένη ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου και στην Ήπειρο.
Αυτό προκύπτει από τη δήλωση του κ. Στ. Φούσα, στον «Πρωινό Λόγο», σύμφωνα με την οποία μια από τις βασικές προτεραιότητες που έχει, είναι η προώθηση – μέσω της Καρδιολογικής Εταιρείας- δράσεων που ενισχύουν τον ιατρικό τουρισμό προς την Ήπειρο και γενικά προς την Ελληνική Περιφέρεια.

Η εκλογή του
Ο κ. Φούσας, που είναι διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιώς, αναδείχτηκε νέος πρόεδρος, κερδίζοντας το Σάββατο στην εκλογική αναμέτρηση στην οποία οι υποψήφιοι ήταν τέσσερις.
«Θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις, τόσο για την αναβάθμιση της καρδιολογίας, όσο και για την αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων των συναδέλφων μου καρδιολόγων σε όλη τη χώρα», δήλωσε αμέσως μετά την εκλογή του ο κ. Στέφανος Φούσας.
Τα σχέδιά του
Η εκλογή του κ. Στ. Φούσα, όπως προαναφέραμε αποκτά ιδιαίτερη σημασία και για την Ήπειρο, καθώς στις προθέσεις του είναι να δώσει βαρύτητα στον ιατρικό τουρισμό, αρχής γενομένης από την περιοχή μας. Πρόκειται για μια νέα εναλλακτική μορφή τουρισμού, που κερδίζει συνεχώς έδαφος σε παγκόσμιο επίπεδο, και έχει ιδιαίτερα θετικές προοπτικές για την Ήπειρο.
Όπως είπε ο κ. Στ. Φούσας, στα σχέδιά του είναι, σε συνεργασία με τους Δήμους, τους Ιατρικούς Συλλόγους και το Πανεπιστήμιο, να οργανώνει επισκέψεις ιατρικής φύσεως μια φορά το μήνα στην περιοχή μας. «Μέλημά μου – πρόσθεσε – είναι να μεταφερθεί η δράση από το Κέντρο προς την Περιφέρεια, προκειμένου, μέσω του ιατρικού τουρισμού, να βοηθηθεί η ύπαιθρος, ειδικά την τρέχουσα περίοδο που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση».
Με προοπτικές, αλλά…
Είναι γεγονός πάντως πως η Ελλάδα, και πολύ περισσότερο η Ήπειρος, διαθέτουν ελάχιστη εμπειρία στον ιατρικό τουρισμό, καθώς πρόκειται για μια σχετικά νέα έννοια στους περισσότερους πολίτες της. Με την εκλογή του κ. Στ. Φούσα στην ηγεσία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, δημιουργείται μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να ξεκινήσει μια οργανωμένη προσπάθεια στον τομέα αυτό, που μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη της περιοχής μας και παράλληλα να δώσει περαιτέρω ώθηση στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.
Ενισχυτικά προς την κατεύθυνση αυτή μπορεί να λειτουργήσει η ιστορία, το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και φυσικά η υψηλού επιπέδου επιστημονική γνώση που υπάρχουν στην Ήπειρο με τη λειτουργία της Ιατρικής Σχολής, των νοσοκομείων και των άλλων δομών Υγείας.
Ο Ιατρικός τουρισμός γνωρίζει «άνθηση» σε πολλές ξένες χώρες, ενώ προσελκύει και μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές. Αν δε επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις της πρόσφατης έκθεσης της Deutche Bank (αλλά και άλλων ξένων οίκων), ότι η Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης το 2014, τότε ίσως υπάρξουν ουσιαστικές και θετικές προοπτικές και για τον ιατρικό τουρισμό της Ηπείρου, με δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις που θα βοηθήσουν στον εκσυγχρονισμό των ήδη υπαρχόντων δομών και στην ανάπτυξη νέων.

ΠΗΓΗ: www.proinoslogos.gr