Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Γιάννης Καραγιάννης εκπροσώπησε την Βουλή στην 88η επέτειο για την εθνική ανεξαρτησία της Σαουδικής Αραβίας


Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, ως γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας, εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στην εκδήλωση για τον εορτασμό της εθνικής ανεξαρτησίας της Σαουδικής Αραβίας, που διοργάνωσε την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου η Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα κ. Essam Baitalmal και με Σαουδάραβες εμπορικούς ακολούθους, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τις δυνατότητες ενδυνάμωσης της διμερούς εμπορικής και επενδυτικής συνεργασίας.
"Η αγορά της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αγορές προώθησης και παρουσίας ελληνικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ο τομέας των τροφίμων, μαζί με τους τομείς των δομικών υλικών και των κατασκευών παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες προοπτικές αύξησης των ελληνικών εξαγωγών στη Σαουδική Αραβία. Άλλοι τομείς στους οποίους υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ελληνικές επιχειρήσεις για συνεργασία και συμπράξεις με Σαουδαραβικές επιχειρήσεις, είναι ο τομέας των εναλλακτικών μορφών ενέργειας καθώς και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε στρατηγικούς για την ανάπτυξη της Σαουδαραβικής Οικονομίας τομείς, όπως η δημόσια υγεία, η νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η διαχείριση υδάτων και υδάτινων πόρων", ανέφεραν οι Σαουδάραβες διπλωμάτες.
Από την πλευρά του ο κ. Καραγιάννης σημείωσε: 
"Η αγορά της Ελλάδας δεν αποτελεί μόνο μία παραδοσιακή αγορά για την σαουδαραβική επιχειρηματική κοινότητα, αλλά και πύλη εισόδου για τις σαουδαραβικές επιχειρήσεις στις αγορές της ΕΕ. Ένας από τους τομείς με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, είναι ο τουρισμός. Η προώθηση και διαφήμιση της Ελλάδος ως τουριστικού προορισμού, μέσω της συμμετοχής της στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο Ριάντ (Riyadh Travel Fair) και στη Τζέντα (Jeddah International Travel Fair) θα ενισχύσει την εικόνα της χώρας, τόσο στους Σαουδάραβες τουρίστες, όσο και σε Σαουδάραβες επενδυτές".