Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΣ Γιάννενα – Φωστήρας 2-0

Ολοταχώς για πρόκριση!
Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε ο ΠΑΣ που επικράτησε 2-0 του Φωστήρα στα Γιάννινα.
Ο ΠΑΣ από το ξεκίνημα του ματς ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και με τους Γεωργίου και Ντε Βινσέντι προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Αντίθετα ο Φωστήρας έστρεψε την προσοχή του στο ανασταλτικό κομμάτι και θέλησε να «χτυπήσει» στην κόντρα. Με διπλή ζώνη άμυνας έκλεισε όλους τους διαδρόμους και δεν επέτρεψε στους παίκτες του ΠΑΣ να απειλήσουν την εστία του Μπότου, παρά μόνο με μακρινά σουτ.
Στο 38' οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ με τον Ντε Βινσέντι, το σουτ του οποίου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπότου.
Η υπεροχή του ΠΑΣ μετουσιώθηκε σε γκολ δύο λεπτά αργότερα, χάρη σε προσωπική ενέργεια του Τσουκαλά. Ο Έλληνας μέσος μπήκε στην περιοχή από αριστερά, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον ΠΑΣ. Στην πρώτη φάση (48') της επανάληψης  ο Γεωργίου γύρισε από δεξιά και ο Ντε Βινσέντι με προβολή νίκησε τον Μπότο και έκανε το 2-0. Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι ανοίχτηκαν και προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να μειώσουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το σύνολο του Γιάννη Χριστόπουλου συνέχισε να έχει τον έλεγχο του ματς και έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Μιχαήλ (61') και Ντε Βινσέντι (64') για να πετύχουν και τρίτο τέρμα.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Ταμπάσης, Ντάσιος, Μιχαήλ, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Τσουκαλάς (87' Κεϊτά), Λίλα, Γεωργίου (66' Ιλιτς), Νικλητσιώτης, Ντε Βινσέντι (75' Γιάκος), Βίλα.
Φωστήρας (Κώστας Ψυρρόπουλος): Μπότος, Μπιλίτσης, Πεταυράκης, Παραράς, Τσώνης, Μπούμπας (80' Καλλέργης), Μπούκουρης, Κούτρος (70' Στάμος), Βαβάτσικος (68' Παντελής), Τασούλης, Κάμπας.