Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Δήμος Πωγωνίου: Ολοκληρώνεται το νέο κτήριο εκδηλώσεων της Τ.Κ. Δελβινακίου


Ένα νέο χώρο εκδηλώσεων και ψυχαγωγίας θα αποκτήσουν σύντομα οι κάτοικοι της ακριτικής Τοπικής Κοινότητας Δελβινακίου, με την ολοκλήρωση των έργων διαμόρφωσης του πρώην Ειρηνοδικείου.
Μετά από δύο χρόνια ενεργειών από την πλευρά του Δήμου Πωγωνίου και με έντονο το ενδιαφέρον πολλών παραγόντων της Ηπείρου, παραχωρήθηκε στο Δήμο η κυριότητα, άνευ ανταλλάγματος, του πρώην Ειρηνοδικείου. Το κτίριο, που βρίσκεται σε οικόπεδο 526,00 τμ, έχει συνολικό όγκο 1.542,00 κ.μ. και μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο κτίριο με αίθουσα εκδηλώσεων 132τ.μ.

Οι κύριες εργασίες αφορούν:
·  Καθαίρεση τμήματος μπατικής τοιχοποιίας, καθώς και δρομικών τοιχοποιιών, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ενιαία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων καθαρού εμβαδού περίπου 139,00 μ2.
·  Καθαίρεση της ψευδοροφής του προθαλάμου και του πρώην γραφείου των υπαλλήλων και αποκάλυψη της κεκλιμένης πλάκας της οροφής, καθώς επίσης εργασίες επιχρισμάτων και τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων.
·  Επισκευή του χυτού μωσαϊκού δαπέδου της αίθουσας.
·  Ενοποίηση των χώρων του πρώην γραφείου του Ειρηνοδίκη με αυτόν του αρχείου και επισκευή μπάνιων του ισογείου και του ορόφου.
·  Χρωματισμό χώρων εσωτερικά (όπου απαιτείται) και εξωτερικά της πρόσοψης και της βορεινής όψης καθώς και όλων τα περιμετρικών προστεγασμάτων κ.α.
Το έργο αφορά την δημοπρασία “Ανακαίνιση – Συντήρηση Δημοτικών Κτιρίων Δήμου Πωγωνίου (Φάση Ι)” και η προϋπολογισθείσα δαπάνη του ανέρχεται στο ποσό των 74.400,00€ και θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου αλλά και από την Περιφέρεια Ηπείρου (Υποέργο ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου).
«Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Δελβινακίου παίρνει σάρκα και οστά. Πολύ σύντομα η ιστορική έδρα του Δήμου Πωγωνίου θα αποκτήσει ένα χώρο εκδηλώσεων και ψυχαγωγίας που θα σέβεται τον πολιτισμό και την ιστορία της περιοχής και θα συνάδει με την πλούσια παράδοση του Πωγωνίου» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.