Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΓΚΟΣ: Ως εδώ και μη παρέκει κ.κ. της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Πωγωνίου

Μόλις αισθάνθηκαν την γενική κατακραυγή, για την "κοπάνα" που έκαναν από το Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω της αίτησης των ταξιτζήδων, επανέρχονται με επιστολές στα ΜΜΕ, με δικαιολογίες του τύπου:

¨Δεν μας απάντησαν σε παλιό αίτημα μας ! για δήθεν αθέτηση διαδικαστικής συμφωνίας, για δήθεν δημιουργίας κλίματος καχυποψίας και πόλωσης και για δήθεν εισροή πολλών θεμάτων εκτός ημερησίας διάταξης, κλπ ¨
Ως εδώ και μη παρέκει κ.κ. της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Πωγωνίου.
Δεν δεχόμαστε μαθήματα Δημοκρατίας και των δημοκρατικών διαδικασιών από κανέναν και ειδικά από τους ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν σεβαστεί το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν δεχόμαστε να μας εγκαλούν Δημοτικοί Σύμβουλοι, που κατά το πρόσφατο παρελθόν έκαναν άνω κάτω το Δημοτικό Συμβούλιο, με το γνωστό περί "πολιτικής αλητείας" κλπ.
Και τώρα στην ουσία.
Γνωρίζουν οι κ.κ. Δημ. Σύμβουλοι, τι λέει το άρθρο 95 παράγραφος 2 και παράγραφος 6 του Κ.Δ.Κ, σχετικά με τα θέματα προς συζήτηση στο Δημ. Συμβούλιο ;
Μάλλον όχι !
Ας το διαβάσουν πρώτα προσεκτικά και μετά να κατηγορήσουν το Δ.Σ. για αυτά που ισχυρίζονται. Δεν επιτρέπουμε σε κανένα, μα σε κανένα τους, να λένε πως είναι ποιο δημοκράτες από εμάς και απόδειξη σε αυτό, είναι πως παρότι δεν το προβλέπει ο κανονισμός, εμείς το βάλαμε το θέμα τους, να συζητηθεί.
Όσον αφορά αυτό που λένε, της "πάγιας τακτικής" του Προέδρου του Δ.Σ. για τα έκτακτα θέματα, θέλω να παρατηρήσω :
Μέχρι τώρα, πως τα δέχονταν όλα τα έκτακτα και ξαφνικά στο τελευταίο Δ.Σ. αποφάσισαν να μη τα δεχθούν; το ερώτημα αυτό έχει μία και μόνο απάντηση !
Απλά γιατί θέλανε να αποφύγουν την συζήτηση για το θέμα των Ταξιτζήδων, ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
Τέλος, όσον αφορά την καταγγελία τους, για τις νόμιμες προβλεπόμενες προθεσμίες, που αφορούν την ¨αυθαίρετη¨ μη απάντηση σε έγγραφα πολιτών. Θέλω να σημειώσω ότι, οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά το πότε και πως παίρνουν τις απαντήσεις.
Εξάλλου αυτοί μας έκριναν και μας κρίνουν !


Σημ: Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε στην ¨επιστολή-διαμαρτυρία¨ τους, πως αποχώρησαν όλοι τους και μάλιστα την υπογράφουν!
Το αξιοσημείωτο είναι, πως ένας από τους υπογράφοντες, παρέμεινε !
Δεν έφυγε από το Δ.Σ. !
Δεν το γνώριζαν (εκτός και εάν δεν τον ερώτησαν ! ) οι κ.κ. συντάκτες της επιστολής ότι παρέμεινε ως το τέλος του Δημοτικού Συμβουλίου ;
Mάλιστα έχει πάρει και τον λόγο στο προ τελευταίο θέμα !
Έχει ήδη γραφτεί στα πρακτικά !
Έλεος ποια, λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει !

Μάγκος Μιχάλης
Δημοτικός Σύμβουλος