Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ

Με αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης εντάχθηκαν σε αντίστοιχους άξονες του ΕΣΠΑ πράξεις για αναπλάσεις και σχολικές υποδομές. Συγκριμένα κατά κατηγορία είναι οι εξής:
Εξοπλισμός σχολείων έξι Δήμων
Για τον εξοπλισμό σχολείων έχουν υπογραφεί έξι αποφάσεις που αφορούν τους Δήμους Ζηρού, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών, Αρταίων, Πρέβεζας και Νικολάου Σκουφά Άρτας.
Αναλυτικά:
Στο Δήμο Αρταίων η πράξη, με συνολικό προϋπολογισμό 370,918.43 ευρώ, περιλαμβάνει τον εξοπλισμό 19 ειδικών σχολείων και ειδικών τάξεων.
Στο Δήμο Ζηρού η πράξη, συνολικού προϋπολογισμού 118,663.63 ευρώ, περιλαμβάνει προμήθεια εξοπλισμού για τα ΤΕ: Γυμνασίου Θεσπρωτικού, 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας, 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας, 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας, Δημοτικού Σχολείου Θεσπρωτικού.
Στο Δήμο Ηγουμενίτσας, η πράξη συνολικού προϋπολογισμού 65,652.48, περιλαμβάνει εξοπλισμό για τα ΤΕ και τα Ειδικά Σχολεία του Δήμου Ηγουμενίτσας (σύνολο 5).
Στο Δήμο Ιωαννιτών, η πράξη συνολικού προϋπολογισμού 549,144.57, περιλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού για ειδικά τμήματα ένταξης και για τα ειδικά σχολεία του Δήμου (σύνολο 26).
Στο Δήμο Πρέβεζας, η πράξη συνολικού προϋπολογισμού 158,170.62 ευρώ, περιλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού για τα ειδικά σχολεία και τα τμήματα ένταξης των σχολικών μονάδων (σύνολο 15).
Στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, η πράξη συνολικού προϋπολογισμού 44,115.80, περιλαμβάνει προμήθεια εξοπλισμού για τα Τμήματα Ένταξης
(Τ.Ε.) των Σχολείων (σύνολο 6).
Αναπλάσεις τεσσάρων τουριστικών περιοχών
Τα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν για αναπλάσεις είναι τα εξής:
Ανάδειξη παραποτάμιου μονοπατιού της Βίδρας Δ.Ε. Ξηροβουνίου, προϋπολογισμού 368.500 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Αρταίων.
Περιπατητικές διαδρομές Τ.Κ. Ματσουκίου Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, προϋπολογισμού 178.000 ευρώ.
Ανάπλαση περιπατητικής διαδρομής «Στρατώνες- Σκάλα προς Συρράκο- Καλαρρύτικο Ποταμό» της Τ.Κ. Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, προϋπολογισμού 515,124.00 ευρώ.
Δημιουργία χώρου υπαίθριας αναψυχής στη θέση Γοριτσάκι Τ.Κ. Καλπακίου Δήμου Πωγωνίου, προϋπολογισμού 500,000.00 ευρώ. Φορέας υλοποίησης και των τριών έργων είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.


ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΝΕΑΣ ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ»
Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης προεγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου για το «Δίκτυο Αποχέτευσης ακαθάρτων Τ.Κ. Νέας Κερασούντος Δήμου Ζηρού», συνολικού προϋπολογισμού 3.250.000 ευρώ, το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.