Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ιωάννινα: Σύλληψη δύο ατόμων για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπής στη χώρα και πλαστογραφία κατά περίπτωση

Χθες (16-02-2016) αργά το βράδυ στα Ιωάννινα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, συνέλαβαν έναν 58χρονο ομογενή, για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπής στη χώρα, καθώς και την 62χρονη μεταφερόμενη, για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 58χρονος αλλοδαπός ως οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος, μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας μία 62χρονη υπήκοο Αλβανίας, η οποία όπως προέκυψε από τον έλεγχο, είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και έφερε αλβανικό διαβατήριο με επικολλημένη πλαστή σελίδα και πλαστό αποτύπωμα σφραγίδας.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το πλαστό έγγραφο καθώς και το χρηματικό ποσό των -385- ευρώ και -3700- λεκ Αλβανίας, που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, κατασχέθηκαν.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.