Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Συνάντηση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστα Τασούλα με τον δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τασούλας είχε συνάντηση  σήμερα στο γραφείο του με τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη, ο οποίος και  τον ενημέρωσε για θέματα του Δήμου που σχετίζονται με το Υπουργείο Πολιτισμού. 
Ειδικότερα συζητήθηκε η δημιουργία του «Πάρκου Ιστορίας», στο χώρο πίσω  από το υπάρχον σήμερα Πολεμικό Μουσείο του 1940.
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου  παρέδωσε στον Υπουργό Πολιτισμού την μελέτη που έχει ετοιμαστεί για την  επέκταση του Πολεμικού Μουσείου και τη δημιουργία ενός Πάρκου Ιστορίας που  συνδυάζεται ως επισκέψιμος τόπος με το Στρατηγείο του Κατσιμήτρου, τις κρύπτες,  τα χαρακώματα και τα πολυβολεία που έχουν ήδη αναδειχθεί σε συνεργασία με τη
 Δασική Υπηρεσία, αλλά και την ολοκλήρωση του Μαυσωλείου στο Μνημείο του  Μαχητή, για το οποίο ήδη συντάσσεται σχετική μελέτη.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τασούλας ευχαρίστησε  τον κ. Καψάλη για την υποβληθείσα μελέτη και έδωσε εντολή στην αρμόδια υπηρεσία  να εξετάσει την δυνατότητα χρηματοδοτικής υπαγωγής της στο νέο ΕΣΠΑ.