Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Περιφέρεια Ηπείρου: Σε προτεραιότητα η αποκατάσταση ζημιών από τις έντονες βροχοπτώσεις


«Μάχη» με το χρόνο δίνει η Περιφέρεια Ηπείρου για την άμεση αποκατάσταση ζημιών που έχουν προκληθεί από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα.
Όπως ανέφερε στη  συνεδρίαση της Πέμπτης 29 Μαρτίου της Οικονομικής Επιτροπής ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντοπίζονται σοβαρά προβλήματα σε τμήματα του οδικού δικτύου, ενώ ήδη ξεκίνησαν εργασίες για την αποκατάσταση οδοστρωμάτων στα οποία υπάρχουν λακκούβες, συνέπεια των έντονων και συνεχών βροχοπτώσεων.
 Η  Οικονομική Επιτροπή, μεταξύ άλλων, έλαβε αποφάσεις για τα παρακάτω έργα άμεσης παρέμβασης:
Αποκατάσταση Οδοστρώματος στη θέση «Παλιουρή» της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, για την οποία αναδείχτηκε ανάδοχος η RVR  Κατασκευαστική.
Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Δραγοψά-Πολύλοφος, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.
Αποκατάσταση ζημιών στην επαρχιακή οδό Άγιος Χριστόφορος- Κούρεντα-Γρανίτσα-Ραδοβίζι-Διχούνι, προϋπολογισμού 226.οοο ευρώ.
Προμήθεια αντλητικών συγκροτημάτων και αποκατάσταση βλαβών από πλημμύρες στο αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ Κερασώνα – Παναγιάς, προϋπολογισμού 24.800 ευρώ.
Αποκατάσταση ζημιών κεντρικής υδροληψίας αρδευτικών έργων στη Γλυκή και Αναχωμάτων στην Ποταμιά Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 70.700 ευρώ.
Κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού για προστασία γέφυρας στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας- Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.
Άρση προσχώσεων και καθαρισμός κοίτης Αχέροντα από φερτά υλικά, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.
Άρση προσχώσεων και καθαρισμός κοίτης Κοκκυτού από φερτά υλικά, προϋπολογισμού  62.000 ευρώ.
Εκτός αυτών η Ο.Ε.:
Ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση- διαγράμμιση της Ε.Ο. Φιλιάτες- Ασπροκκλήσι», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
Ανέδειξε τον ανάδοχο (Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική) του έργου «βελτίωση της Επ. οδού Ασπροχώρι- Λίππα- Πλατανιά», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
Ανέδειξε τον ανάδοχο (Ντάφλης Γεώργιος) του έργου «Αποκατάσταση 42ης επαρχιακής οδού Δίκορφο – Μανασσής - Μηλιωτάδες», προϋπολογισμού € 160.000.
Ανέδειξε τον ανάδοχο (Ηλίας Κατσιμπόκης) του έργου «ασφαλτόστρωση οδικών τμημάτων στο Δ.Δ. Φιλιππιάδος- αντιπλημμυρικά έργα στο Δ..Δ. Τύριας», προϋπολογισμού 96.000 ευρώ.
Ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου, «Συντήρηση- βελτίωση της 12ης επ. οδού (Άρτα- όρια Καρδίτσας), προϋπολογισμού 74.000 ευρώ.
Ανάδοχοι για ΣΜΑ Άρτας, Πωγωνίου, Ζίτσας
Στη σημερινή της συνεδρίαση η Ο.Ε. ανέδειξε τους αναδόχους για τρεις Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και συγκεκριμένα:
Για το ΣΜΑ Άρτας, προϋπολογισμού 531.500 ευρώ,  ανάδοχος αναδείχτηκε η Κ/Ξ ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΤΕ- ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ.
Για το ΣΜΑ Πωγωνίου, προϋπολογισμού 718.000 ευρώ,  ανάδοχος η Κ/Ξ ΚΑΙΡΙΔΗΣ ΧΡ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΤΖΗΚΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΣΤΙΚΗ Ο.Ε..


Για το ΣΜΑ Ζίτσας, προϋπολογισμού 349.500 ευρώ,  ανάδοχος η ΦΕΙΔΙΑΣ ΑΤΕ
Ανάδοχος για τον κόμβο στο «Βράχο» Πρέβεζας
Η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε και  τον ανάδοχο του έργου για την κατασκευή κόμβου επί της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας- Πρέβεζας στη διακλάδωση Βράχου, ο οποίος θα συμβάλλει ουσιαστικά στην οδική ασφάλεια των τουριστών και των κατοίκων της περιοχής. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 500.000 ευρώ και ανάδοχος αναδείχτηκε η Κ/Ξ ΟΡΡΑΟΝ ΑΤΕ- ΒΑΡΕΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ.
Άλλες αποφάσεις
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε:
Την διακήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση μελέτης της Π.Ε. Πρέβεζας για «εργασίες Αναδασμού- τοπογραφικές εργασίες για τη διευθέτηση ιδιοκτησιακού καθεστώτος στον Αναδασμό αγροκτήματος Αμμουδιάς έκτασης 2.940 στρεμμάτων», προεκτιμώμενης αμοιβής 71.920 ευρώ.
Την εκπόνηση μελέτης για το έργο: «Αποκατάσταση – βελτίωση επαρχιακής οδού από κόμβο Εγνατίας οδού- Αγία Κυριακή- Ιερός χώρος Σουλίου», προϋπολογισμού 51.211.17 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr