Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού, για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπού στο εσωτερικό της Χώρας και πλαστογραφία

Συνελήφθη, χθες (30-05-2014) αργά το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, για διευκόλυνση εισόδου στο εσωτερικό της χώρας ενός ομοεθνούς του λαθρομετανάστη και πλαστογραφία.
Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ηγουμενίτσας, όταν κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 46χρονο συλληφθέντα, διαπιστώθηκε η μεταφορά, έναντι χρηματικής αμοιβής, ενός 24χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν δικαιολογητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στην Χώρα.
Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκε ένα διαβατήριο με πλαστή σφραγίδα εισόδου καθώς και μία παραποιημένη ελληνική άδεια διαμονής ενώ σε βάρος του 24χρονου λαθρομετανάστη εκκρεμούσε επιπρόσθετα μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen .
To I.X.E. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 46χρονου, τα πλαστά έγγραφα και το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.