Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Δήμος Πωγωνίου: Οικονομική ενίσχυση από κληροδότημα "Αναστασίου Ιλαρίδη" - αιτήσεις έως 10 Ιουλίου


 «Περί χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε φτωχές οικογένειες καταγόμενες από Τ.Κ. Βήσσανης Δ.Ε. Δελβινακίου  από το Κληροδότημα «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ» για το έτος 2017

  Ο Πρόεδρος της  Οικονομικής  Επιτροπής του Δήμου ως Πρόεδρος της  Διαχειριστικής Επιτροπής του Κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ»  έχοντας υπόψη:
·  Την με αρ. 162/25-5-1903  δημόσια διαθήκη του  Αναστάσιου Δ. Ιλαρίδη, ο οποίος κατάγονταν από το χωριό Βήσσανη Ιωαννίνων
· Τις διατάξεις του ν.4182/2013 «Κώδικας κοινωφελών περιουσιών, σχολάζουσων κληρονομιών  και λοιπές διατάξεις  όπως τροποποιήθηκε και  ισχύει σήμερα
· Τον προϋπολογισμό  έτους 2017 ο οποίος εγκρίθηκε αρμοδίως και το γεγονός ότι η πίστωση αυτή θα εγγραφεί και στον προϋπολογισμό του έτος 2018.
·   Το με αρ.   1/2018 πρακτικό του Τοπικού Συμβουλίου της Τ.Κ. Βήσσανης.
·    Την αρ. 28/2018 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πωγωνίου με θέμα «Έκδοση  πρόσκλησης για   χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε  φτωχές οικογένειες καταγόμενες από Τ.Κ.  Βήσσανης Δ.Ε. Δελβινακίου από το Κληροδότημα «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΛΑΡΙΔΗ  για το έτος 2017
καλεί τις περισσότερο πτωχές οικογένειες  της Τοπικής Κοινότητας Βήσσανης του Δήμου Πωγωνίου όπως, σύμφωνα
με την επιθυμία του διαθέτη  η οποία έχει  ως εξής:    «μετά το θάνατο της συζύγου μου οι τόκοι  και τα μερίσματα των πέντε μετοχών και εις τα κατατεθειμένα ποσά θα διανέμωνται καλοκαγάθως και δικαίως κάθε εξάμηνίαν πάντοτε και αματατρέπως εις τας μάλλον πτωχοτέρας οικογενείας της πατρίδας μου Βησσάνης..), υποβάλλουν αιτήσεις στα γραφεία του Δήμου στο Καλπάκι ή στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βήσσανης κ. Νικολάου Κωνσταντίνο μέχρι τις        10/07/2018  με τα κάτωθι δικαιολογητικά:
1) Αίτηση ενδιαφερομένου αίτηση  (με όλα τα στοιχεία του, διεύθυνση, τηλέφωνο κ.λ.π.) 
2) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης με την προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να είναι  δημότες της Τοπικής Κοινότητας Βήσσανης.
Δικαίωμα συμμετοχής έχει από κάθε οικογένεια ένα μέλος.
3) Αντίγραφο εκκαθαριστικό σημειώματος έτους 2017
4) Αντίγραφο εκκαθαριστικού δήλωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α.2017  και αντίγραφο  εντύπου  Ε9 ακίνητης περιουσίας
5) Υπεύθυνη Δήλωση  που θα δηλώνουν ότι δεν έχουν  εισπράξει τέτοιου είδους οικονομική ενίσχυση  από άλλο Νομικό πρόσωπο
 Η επιλογή των  δικαιούχων γίνεται αρχικώς από το τοπικό συμβούλιο της Τ. Κ. Βήσσανης το οποίο μετά το πέρας της κατάθεσης των δικαιολογητικών ελέγχει όλα τα δικαιολογητικά και προτείνει  τους  δικαιούχος, με σχετικό πρακτικό του.
Κατόπιν στέλνει στην οικονομική επιτροπή ως η  διαχειριστική επιτροπή του κληροδοτήματος το πρακτικό του τοπικού συμβουλίου μαζί με  όλο το σχετικό φάκελο για την  έγκριση αυτού
Κατόπιν η απόφαση της οικονομικής επιτροπής με τους τελικούς δικαιούχους θα τοιχοκολληθεί στην Τοπική Κοινότητα Βήσσανης, στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.pogoni.gr ) και οι υποψήφιοι που απορρίφθηκαν θα μπορούν εντός προθεσμίας (10) δέκα ημερών από την τοιχοκόλληση  να υποβάλλουν ένσταση κατά της  σχετικής απόφασης.  
Τέλος  η οικονομική επιτροπή διαβιβάζει όλο τον φάκελο μαζί με τις σχετικές αποφάσεις στο κέντρο κοινωνικής πρόνοιας περιφέρειας ηπείρου και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου  Δ/νση Κοινωφελών Περιουσιών για να ελεγχθεί η όλη διαδικασία και   εγκριθεί αρμοδίως.
   Το ποσό που θα διανεμηθεί για το  έτος 2017 είναι 750,00€ σύμφωνα με σχετική απόφαση του τοπικού συμβουλίου της Τοπικής κοινότητας  και της οικονομικής επιτροπής-διαχειριστικής του Κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ»
   Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο στα τηλέφωνα 2653 360 117 ή 6977410159   Πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Βήσσανης.