Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Δήμος Πωγωνίου: Οικονομική ενίσχυση από κληροδότημα "Λουκά Κόντη" - αιτήσεις έως 10 Ιουλίου



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«Περί χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης για προίκιση άπορης κόρης  (που έχει  συνάψει γάμο το έτος 2017) της Τ.Κ. Βήσσανης Δ.Ε. Δελβινακίου  από το Κληροδότημα «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ» του Δήμου Πωγωνίου.
    Ο Πρόεδρος της  Οικονομικής  Επιτροπής του Δήμου ως  Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ» έχοντας υπόψη:
·  Την από 20-01-1912 δημόσια διαθήκη του  Λουκά  Κόντη, ο οποίος κατάγονταν από το χωριό Βήσσανη Ιωαννίνων
·  Τις διατάξεις του ν. 4182/2013 «Κώδικας κοινωφελών περιουσιών, σχολάζουσων κληρονομιών  και λοιπές διατάξεις  όπως τροποποιήθηκε και  ισχύει σήμερα
·  Τον προϋπολογισμό  έτους 2017 ο οποίος εγκρίθηκε αρμοδίως και  η σχετική πίστωση  θα εγγραφεί και στον προϋπολογισμό του έτους 2018 
·  Το με αρ. 3/2018 πρακτικό του Τοπικού Συμβουλίου της Τ.Κ. Βήσσανης
·  Την αρ.  27/2018 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πωγωνίου με θέμα «Περί  έκδοσης  πρόσκλησης για χορήγηση οικονομικής  ενίσχυσης για προίκιση μιας άπορης κόρης δημότισσας της Τοπικής Κοινότητας  Βήσσανης (που έχει συνάψει γάμο κατά το έτος 2017) του Κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ»
Καλεί τις δημότισσες της Τοπικής Κοινότητας Βήσσανης του Δήμου Πωγωνίου όπως,  σύμφωνα με την επιθυμία του διαθέτη «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ» η οποία έχει συγκεκριμένα ως εξής:   «οι τόκοι του ως είρηται κεφαλαίου θέλουσι διατίθεσθαι κατ΄έτος προς προίκησιν μιας κόρης άπορον της αυτής Κοινότητας δια κλήρου, με τη μεγίστην λεπτομέρειαν θα τίθεται εντός κληροτίδος τα ονόματα των προς γάμον ωρίμων..), υποβάλλουν αιτήσεις στα γραφεία του Δήμου Πωγωνίου  στο Καλπάκι ή στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βήσσανης κ. Νικολάου Κωνσταντίνο μέχρι τις 10/07/2018  με  τα κάτωθι δικαιολογητικά:
1) Αίτηση ενδιαφερομένου (με όλα τα στοιχεία του-διεύθυνση, τηλέφωνο κ.λ.π.)
2) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (από το Δήμο). Απαραίτητη προϋπόθεση  οι ενδιαφερόμενες να είναι  δημότισσες της Τοπικής Κοινότητας Βήσσανης.
3) Αντίγραφο εκκαθαριστικό σημειώματος έτους 2017 ( των γονέων εάν δεν υποβάλλει μόνος του ο ενδιαφερόμενος, όπως και της ενδιαφερόμενης εφόσον  υποβάλλει)
4) Αντίγραφο εκκαθαριστικού δήλωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α.2017  και αντίγραφο  εντύπου  Ε9 ακίνητης περιουσίας) του ιδίου του ή των γονέων εφόσον υποβάλλουν.
3) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας 
5) Υπεύθυνη Δήλωση  που θα δηλώνει η ενδιαφερόμενη ότι δεν έχει προικοδοτηθεί από άλλο Νομικό πρόσωπο
6) Πιστοποιητικό απορίας-οικονομικής αδυναμίας το οποίο εκδίδεται από το Δήμο Ιωαννιτών - Δ/νση Κοινωνικής προστασίας (Αβέρωφ 6 -Ιωάννινα τηλ. 2651361393)
7) Ληξιαρχική πράξη γάμου (αφορά αυτές που έχουν συνάψει γάμο  εντός του έτους 2017)
      Η επιλογή της δικαιούχου γίνεται αρχικώς από το τοπικό συμβούλιο της Τ. Κ.Βήσσανης το οποίο μετά το πέρας της κατάθεσης των δικαιολογητικών ελέγχει όλα τα δικαιολογητικά και προτείνει  την  δικαιούχο,  με σχετική απόφασή, μετά από κλήρωση,  η οποία θα γίνει δημόσια την  22/7/2018 ημέρα Κυριακή στα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας Βήσσανης και κατά την ημέρα της διεξαγωγής κρίνεται απαραίτητη η παρουσία της κάθε ενδιαφερόμενης ή μέλους της οικογένειά της. 
Κατόπιν στέλνει στην οικονομική επιτροπή ως η  διαχειριστική επιτροπή του κληροδοτήματος το πρακτικό του τοπικού συμβουλίου μαζί με  όλο το σχετικό φάκελο για την  έγκριση αυτού.
Κατόπιν η απόφαση της οικονομικής επιτροπής με την τελική δικαιούχου θα τοιχοκολληθεί στην Τοπική Κοινότητα Βήσσανης, στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.pogoni.gr ) και οι υποψήφιες που απορρίφθηκαν θα μπορούν εντός προθεσμίας (10) δέκα ημερών να υποβάλλου ένσταση κατά της  σχετικής απόφασης 
Τέλος  η οικονομική επιτροπή διαβιβάζει όλο τον φάκελο μαζί με τις σχετικές αποφάσεις στο κέντρο κοινωνικής πρόνοιας περιφέρειας ηπείρου και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου  Δ/νση Κοινωφελών Περιουσιών για να ελεγχθεί η όλη διαδικασία και   εγκριθεί αρμοδίως
Το ποσό που θα διανεμηθεί για το  έτος 2017 είναι 3.000,00€ σύμφωνα με σχετική απόφαση της οικονομικής-διαχειριστικής  επιτροπής του κληροδοτήματος και την εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου της Τ. Κ. Βήσσανης.
Οι υποψήφιες υποχρεούνται να υποβάλλουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εντός της καθορισμένης προθεσμίας που αναγράφεται στην παρούσα προκύρυξη.
Παράλειψη υποβολής οποιουδήποτε δικαιολογητικού εντός της καθορισμένης προθεσμίας συνεπάγεται την απόρριψη της αίτησης
Η παρούσα θα αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεων του Δήμου Πωγωνίου στο Δημοτικό Κατάστημα Καλπάκι και στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου  καθώς και στο διαδίκτυο στη διεύθυνση http:// www.pogoni.gr
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο στα τηλέφωνα 2653 360 117 ή 6977410159 τοπικού εκπροσώπου Βήσσανης.