Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Κεφάλα Μαρία-Αλεξάνδρα: «Αίρεται αδικία ετών στον οικισμό της Αμφιθέας»


Μία σημαντική δέσμευση για την άρση μίας χρόνιας αδικίας που αφορά τον τρόπο φορολόγησης στην περιοχή Αμφιθέα Ιωαννίνων απέσπασε η Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα από το Υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, συνάντηση είχαν με τον νέο Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, η Βουλευτής Νομού Ιωαννίνων κα Μαρία Κεφάλα, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Βασίλειος Γοργόλης, ο πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών κ. Παντελής Κολόκας και αντιπροσωπεία κατοίκων της τ.κ. Αμφιθέας του Δήμου Ιωαννιτών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Ιωάννη Θάνο, σχετικά με το θέμα που αφορά τον τρόπο υπολογισμού των συντελεστών για την επιβολή του ΕΝΦΙΑ της περιοχής.
Στη συνάντηση η οποία έγινε σε θερμό και φιλικό κλίμα, κατατέθηκαν στον Υφυπουργό οι θέσεις των κατοίκων της τ.κ. Αμφιθέας, σχετικά με τους εσφαλμένους συντελεστές της Ένδειξης Δήμου/ΔΔ με κάτω από 2000 κατοίκους και της Ένδειξης Δήμου/ΔΔ/ζώνης ως «Παραδοσιακός», καθώς για τα ακίνητα της τ.κ Αμφιθέας δίπλα στις ενδείξεις αυτές υπάρχει η εσφαλμένη αναγραφή «όχι» αντί της ορθής «ναι», σφάλματα τα οποία όμως οδηγούν σε άδικη και υπέρμετρη φορολόγηση των κατοίκων.
Ο κ. Βεσυρόπουλος αφού αναφέρθηκε στην γενικότερη οικονομική κατάσταση, ανέφερε πως το ζήτημα αυτό είναι γνωστό στο Υπουργείο Οικονομικών μετά από προηγηθείσα συνάντηση του με τη Βουλευτή και υποσχέθηκε πως θα συμβάλλει με κάθε μέσο στην άρση της αδικίας αυτής το αμέσως επόμενο διάστημα.