Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος στη συνεδρίαση της Τετάρτης 8-2-2017

Σύναψη προγραμματικής σύμβασης για προετοιμασία φακέλου δημιουργίας Επιχειρηματικού Πάρκου στο Δήμο Αρταίων
Tην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Ηπείρου, με το Δήμο Αρταίων και το Επιμελητήριο Άρτας, για την προετοιμασία φακέλου που αφορά τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου σε έκταση του Δήμου, ενέκρινε ομόφωνα στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας.
Το θέμα εισήχθη στη συνεδρίαση εκτός Ημερήσιας Διάταξης, με την Πρόεδρο της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνα Καλογιάννη, να υπογραμμίζει ότι η δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στην Άρτα, είναι ένα σοβαρό αναπτυξιακό έργο για την περιοχή, που πρέπει να προχωρήσει.
Η συγκεκριμένη Προγραμματική Σύμβαση, αφορά το σύνολο των εργασιών, δράσεων, μελετών και εγκρίσεων που απαιτούνται να γίνουν και να εκπονηθούν προκειμένου να καταδεχτεί η σκοπιμότητα της δημιουργίας του Επιχειρηματικού Πάρκου, βιωσιμότητά του καθώς και η καταλληλότητα της δημοτικής έκτασης που έχει υποδειχθεί από το Δήμο στη θέση "Κρικούκια" της Δ.Κ. Αμμότοπου.
Όπως εξήγησε η Αντιπεριφερειάρχης, πρέπει να ετοιμαστεί άμεσα ο φάκελος, προκειμένου στη συνέχεια να προωθεί προς ένταξη το έργο, σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.


Εγκρίθηκε το πρόγραμμα συμμετοχής της Περιφέρειας σε Διεθνείς Εκθέσεις
Η Επιτροπή Περιβάλλοντος ενέκρινε επίσης πρόγραμμα συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου σε Διεθνείς Εκθέσεις στη διάρκεια του τρέχοντος έτους.
Πρόκειται για τις εξής:
Α) Τουριστικές εκθέσεις:
Έκθεση I.F.T. στο Βελιγράδι σε περίπτερο του ΕΟΤ το διάστημα 23-26/2/2017, στην οποία η Περιφέρεια ηπείρου συμμετέχει για 4η χρονιά
Έκθεση Ι.Τ.Β. στο Βερολίνο σε περίπτερο του ΕΟΤ. το διάστημα 8-12/3/2017, στην οποία η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει για 7η χρονιά
Έκθεση MEDITERRANEAN PANORAMA στη Στοκχόλμη το διάστημα 17-19/3/2017, στην οποία η Περιφέρεια συμμετέχει για 3η χρονιά. Περιλαμβάνει και προβολή προϊόντων και γαστρονομίας.
Έκθεση Ταξίδι στην Κύπρο τον Απρίλιο, στην οποία η Περιφέρεια συμμετέχει για 7η συνεχή χρονιά.
Έκθεση εναλλακτικού τουρισμού.Tour Natur στο Ντίσελντορφ το Σεπτέμβριο.
Έκθεση W.T.M. στο Λονδίνο σε περίπτερο του ΕΟΤ. το διάστημα 7-9/11/2017, στην οποία επίσης η Περιφέρεια συμμετέχει για 7η χρονιά.
Έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη το διάστημα 16-19/11/2017.
Έκθεση Grecka Panorama στη Βαρσοβία το Δεκέμβριο, στην οποία η Περιφέρεια θα συμμετάσχει για δεύτερη χρονιά. Περιλαμβάνει και προβολή προϊόντων και γαστρονομίας.
Β) Εκθέσεις προβολής προϊόντων:
Έκθεση Food Expo στην Αθήνα το διάστημα 18-20/3/207. Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει για 2η συνεχή χρονιά.
Έκθεση Griechenland Festival σε κεντρική πλατεία του Ντίσελντορφ το διάστημα 30/3-2/4/2017.
Έκθεση Ελλάδος Γεύση στην Αθήνα το διάστημα 18-21/5/2017. Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει για 2η συνεχή χρονιά.
Έκθεση ANUGA το διάστημα 7-11/10/2017, στην οποία η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει για 2η συνεχή χρονιά.
Σύναψη προγραμματικών συμβάσεων
Από την Επιτροπή εγκρίθηκε επίσης η σύναψη, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας, των παρακάτω προγραμματικών συμβάσεων:
Με το Δήμο Κόνιτσας για την «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης δήμου Κόνιτσας» προϋπολογισμού 150.000 €, ποσό που διατίθεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και για την «Ανακατασκευή ΤΟΛ στην Αετόπετρα» προϋπολογισμού 25.000,00 €.
Με τον ΤΟΕΒ Κρύας- Λαψίστας για την «Αντικατάσταση υπογείου αγωγού Φ500 στην περιοχή Κρύας του ΤΟΕΒ Κρύας Λαψίστας» προϋπολογισμού 15.000 €.
Άλλες αποφάσεις
Εγκρίθηκε η παράταση μέχρι τον Οκτώβριο του 20017 της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και Δήμου Πρέβεζας για το έργο: «Εμβολιασμός και σήμανση των αδέσποτων ζώων ( σκύλων ) στην περιοχή του Δήμου Πρέβεζας.
Εκφράστηκε θετική γνώμη επί του περιεχομένου του φακέλου του έργου «Τροποποίηση Α.Ε.Π.Ο., για την ανέγερση και λειτουργία πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 50.400 πτηνών πάχυνσης θερμοκηπιακού τύπου (αύξηση της δυναμικότητας από 33.696 πτηνά πάχυνσης σε 50.400 πτηνά), η οποία πρόκειται να λειτουργήσει στη θέση «Βρωμοπήγαδο», της Τ.Κ. Δολιανών, του Δ. Πωγωνίου, Π. Ε. Ιωαννίνων".
Εκφράστηκε επίσης θετικά (υπό όρους) επί του περιεχομένου του φακέλου του έργου: «Ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 36.000 πτηνών πάχυνσης, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «Γκορίτσι», της Τ.Κ. Πρωτόπαππα, του Δ. Ζίτσας, Π. Ε. Ιωαννίνων".
Σύμφωνη γνώμη για τη διακήρυξη του Σχεδίου Δράσης
για τη βιώσιμη Ενέργεια Δήμου Πρέβεζας
Τη θετική της γνώμη διατυπώνει με έγγραφό της προς το Δήμο Πρέβεζας, η Ε.Υ.Δ. του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ηπείρου, για τα σχέδια διακήρυξης και τη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία θα προκηρυχθεί το υποέργο "Εκπόνηση Σχεδίου Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια Δήμου Πρέβεζας", συνολικού προϋπολογισμού «128,660.85 €».