Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Στο Διχούνι του Δήμου Ζίτσας το οδοιπορικό υγείας και αλληλεγγύης


Με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου, το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης φιλοξενήθηκε στο Διχούνι (Τ.Κ. Ραδοβιζίου) του Δήμου Ζίτσας, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του Δημάρχου Ζίτσας κ. Μιχάλη Πλιάκου, του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. του αυτού Δήμου κ. Ανέστη Καρατασίτσα  και του Προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος κ. Δημητρίου Τζοβάρα και συνεχίζοντας την ανεπτυγμένη την τελευταία δεκαετία δραστηριότητά του. 
Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για την πρόληψη ιατρικών παθήσεων, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Διχουνίου, με συντονιστή τον επίκουρο καθηγητή καρδιολογίας κ. Στέφανο Φούσα. Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών της ημερίδας πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος κ.κ. Μάξιμος αναφέροντας μεταξύ άλλων: 
«Είναι χρέος μας να τιμούμε τη διφυή ύπαρξή μας, την ψυχοσωματική. Ευχαριστούμε τον Υπουργό κ. Αντώνη Φούσα, τον Δήμαρχο κ. Μιχάλη Πλιάκο, τον κ. Ελευθέριο Γείτονα, τον κ. Κώστα Τσαγκλή, όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ και ιδιαίτερα τον κ. Στέφανο Φούσα, γιατί ο καθηγητής δεν είναι μόνο ο καρδιολόγος αυτής της εκδήλωσης αλλά και η καρδιά του οδοιπορικού υγείας και αλληλεγγύης εδώ και πολλά έτη, είναι αυτός που στηρίζει την ύπαιθρο, του φύλακες κατοίκους της». Ο πρώην Υπουργός κ. Αντώνης Φούσας αναφέρθηκε στο οδοιπορικό υπογραμμίζοντας ότι «η ύπαρξή του οφείλεται στην βούλησή μας να συμπαρασταθούμε στον τόπο μας, μέσα από μία κίνηση αλληλεγγύης». 
Ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Μιχάλης Πλιάκος, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και επισήμανε: «Ευχαριστούμε τον καθηγητή καρδιολογίας για την ποικίλη δραστηριότητα που αναπτύσσει, για ό, τι κάνει στο Νομό, στον τόπο μας και όχι μόνο, για πολλά χρόνια, για την επίσκεψή του και την έμπρακτη στήριξη του Κέντρου Υγείας Βουτσαρά, του ευχόμαστε να είναι πάντα δυνατός και αρωγός γιατί τα χωριά μας χρειάζονται τέτοιους ανθρώπους  και όλοι μαζί να μεταφέρουμε το επίκεντρο της δράσης μας από το κέντρο στην περιφέρεια». 
Ο ακούραστος Βελλαΐτης επιστήμονας κ. Ελευθέριος Γείτονας υπογράμμισε με έμφαση το «μεγαλείο που διαθέτει η περιοχή αλλά και την ανάγκη να αξιοποιηθεί» και προέβη στην ενδελεχή παρουσίαση μοντέλων ανάπτυξης της περιοχής, με την αξιοποίηση των ιδιαιτεροτήτων της. 
Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Ζίτσας και ιατρός εντατικολόγος κ. Ανέστης Καρατασίτσας απηύθυνε ευχαριστήριο στους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα σε όσους αψήφισαν πολλά χιλιόμετρα, «κάνοντας μεγάλο ταξίδι για να παρευρεθούν στην εκδήλωση». 
Ο Πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος κ. Δημήτριος Τζοβάρας καλωσόρισε τους επισκέπτες και την επιστημονική ομάδα αναφέροντας ότι «ο τόπος μας έχει ανάγκη από τέτοιες πρωτοβουλίες και ευχαριστούμε τον καθηγητή καρδιολογίας που είναι δίπλα μας και όλους όσους συντέλεσαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης». 
Ο αιδεσιμότατος π. Γεώργιος Νταλής, έχοντας αδιάλειπτη συμμετοχή στην όλη εκδήλωση, τόνισε: 
«Είναι πολύ σημαντικό όπως ανέφερε και ο Σεβασμιότατος, να ενδιαφερόμαστε όχι μόνο για τη θεραπεία της ψυχής αλλά και του σώματος και για αυτό ευχαριστούμε τον καθηγητή και το Δήμαρχο για την υλοποίηση της ημερίδας». 
Στην ημερίδα της πρόληψης, την οποία τίμησε με την παρουσία του και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στέφανος Μιχάλης, την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο Συντονιστής Διευθυντής Καρδιολογίας του Τζανείου Νοσοκομείου, αποτελούσαν ο ιερολογιώτατος π. Μιχαήλ Χρυσέλης, γυναικολόγος–φαρμακοποιός, Επιμ. Β΄ του Φαρμ. Τμήματος του Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα» και οι κ.κ.: Αθηνά Ζαχαρή, ψυχίατρος, Παρασκευή  Κίτσου, χειρουργός οδοντίατρος, Γεώργιος Παπανικολάου, Περιοδοντολόγος – Χειρ. Οδοντίατρος, Βάια Ρούντου, χειρουργός οφθαλμίατρος,  Ευθαλία  Στεφανάκη, ειδικός αλλεργιολόγος-Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσοσολογίας, Σταύρος Σταύρου, πολιτικός επιστήμων – Msc και Κώστας Τσαγκλής, δικηγόρος.