Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Σεπτέμβριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (993) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί Αλλοδαπών»: -850- (εκ των οποίων -15- διακινητές)
Για ληστεία: - 1 -
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -24-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 11 -
Για πλαστογραφίες: -32-
Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -6-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -6-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-15-
Για συκοφαντική δυσφήμηση- ψευδή καταμήνυση: -6-
Για παράβαση της Νομοθεσίας «περί παιγνίων και λαχειοφόρων αγορών»: -2-
Για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας: -2-

Για επικίνδυνη σωματική βλάβη: -1-
Για καταδιωκτικά έγγραφα(αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -19-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί φορολογίας: -4-
Για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και διατάραξης οικιακής ειρήνης: -2-
Για υπεξαίρεση:-1-
Για λαθρεμπόριο:-1-
Για παράβαση της Νομοθεσίας «περί πνευματικής ιδιοκτησίας»:-1-
Για παράβαση της Νομοθεσίας «περί περιβάλλοντος»: -1-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -8-
Εξιχνιάστηκαν:
Ληστείες: -1-
Κλοπές – διαρρήξεις: - 32 -
Υποθέσεις N . «περί Όπλων»: - 8 -
Υποθέσεις N . «πε ρί Ναρκωτικών» : -25-
Υποθέσεις διακίνησης λαθρομεταναστών: - 9 -
Υποθέσεις πλαστογραφίας: -32-
Κατασχέθηκαν:
Κάνναβη: 179 κιλά και 904,5 γραμμάρια κάνναβης
Ηρωίνη: 95,9 γραμμάρια
Φυτά κάνναβης: -68-
Ναρκωτικά χάπια:-162-
Κυνηγετικά όπλα: -9-
Πιστόλια: -1-
Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα : - 32 -
Είδη παρεμπορίου:-2.817- είδη και -812- κιλά οπωροκηπευτικών
Λαθραίος καπνός: -600- γραμμάρια
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες): -6-
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, συνέλαβαν την 03-09-2014 στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, έναν 23χρονο ομογενή, ο οποίος οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, φορτωμένο με (53) κιλά κάνναβης.
Συνελήφθη την 07-09-2014 στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 32χρονος ημεδαπός Ρομά, κατηγορούμενος για ληστεία. Συγκεκριμένα, ο 32χρονος, ενεργώντας από κοινού με συνεργό του, πλησίασε 80χρονο ημεδαπό στην πόλη της Άρτας και με αιφνιδιαστική κίνηση και με τη χρήση βίας, του αφαίρεσε το πορτοφόλι του, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ.
Συνελήφθη την 10-09-2014 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 33χρονος ημεδαπός έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος εμπλέκεται σε συναλλαγές με χρήστες ναρκωτικών στην πόλη των Ιωαννίνων. Κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, μεταξύ των οποίων (57.4) γραμμάρια ηρωίνης.
Συνελήφθησαν την 15-09-2014 στην διασταύρωση Κρυονερίου στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, δύο διακινητές, οδηγοί τουριστικού λεωφορείου, οι οποίοι μετέφεραν κρυμμένους, στο χώρο των αποσκευών του λεωφορείου, τρεις παράνομους μετανάστες.
Συνελήφθη την 12-09-2014 στο Βίκο Ιωαννίνων, ύστερα από συντονισμένες έρευνες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, της Ο.Π.Κ.Ε. Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων, ένας 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σε εκκλησίες, στο νομό Ιωαννίνων.
Συνελήφθη, την 16-09-2014 στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Θεσπρωτίας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, καθότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης των Ιταλικών Αρχών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση προώθησης γυναικών στην πορνεία.
Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, τρεις υποθέσεις κλοπών από παγκάρια εκκλησιών που έγιναν την 08-09-2014 στο Παλαιοκάτουνο Άρτας ενώ ταυτοποιήθηκαν ως δράστες ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας και μία 24χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.
Συνελήφθησαν την 24-09-2014 από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί διακινητές, μέλη κυκλώματος, οι οποίοι προωθούσαν οκτώ (8) Σύριους μη νόμιμους μετανάστες, Ασιατικής καταγωγής, με σκοπό να τους μεταφέρουν στην Ιταλία. Οι λαθρομετανάστες ήταν κρυμμένοι μέσα σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη.
Συνελήφθη την 24-09-2014 στη διασταύρωση Λυκόστομου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Ιωαννίνων και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, για διακίνηση (114) κιλών κάνναβης με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας , πέντε (5) αλλοδαποί διακινητές που προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μας, τρεις (3) λαθρομετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν, με δύο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα (το ένα λειτουργούσε ως προπομπός).