Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Πρόεδρε να δεσμευτείς ότι θα αλλάξεις. Μη λειτουργείς με παρέες»

Δριμεία κριτική της Βάσως Παπανδρέου στον πρωθυπουργό.



Απίθανη δυσλειτουργία της κυβέρνησης, μέτρα απίστευτης σκληρότητας, κυβέρνηση παρέας, αποτυχία του μνημονίου. Φράσεις που χρησιμοποίησε η Βάσω Παπανδρέου μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, όπου τοποθετήθηκε χωρίς να μασήσει τα λόγια της.


Μπαίνοντας κατευθείαν στο «ζουμί» και απευθυνόμενη στο Γιώργο Παπανδρέου σε πρώτο ενικό, η κα Παπανδρέου άρχισε την παρέμβασή της λέγοντας:


«Είμαι στο ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του, και Πρόεδρε είναι η πρώτη φορά που ανησυχώ όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ αλλά για τη χώρα».


Ευθέως έκανε λόγο για απίστευτες δυσλειτουργίες στην κυβέρνηση και τόνισε ότι η ΚΟ ψήφισε μέτρα απίστευτης σκληρότητας, «όμως υλοποιήθηκαν μόνο οι μειώσεις μισθών και συντάξεων».

«Μια χώρα πτωχυμένη δε λύνει το πρόβλημά της με ένα νέο δάνειο», συνέχισε και μίλησε για αποτυχία του μνημονίου και την ανάγκη κάποιοι να αναλάβουν ευθύνες για την τρομερή οικονομική ύφεση.
Τη μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της Βάσως Παπανδρέου για τις επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού.
«Θα ήθελα μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας αλλά δεν έγινε. Θα πρέπει να αποφύγουμε τις εκλογές. Όμως, στη νέα κυβέρνηση θα πρέπει να δεσμευτείς ότι θα αλλάξεις. Ότι δεν θα λειτουργείς με παρέες αλλά με τα όργανα», τόνισε απευθυνόμενη απευθείας στο Γιώργο Παπανδρέου.


«Διαφορετικά», κατέληξε, «ο χρόνος του ΠΑΣΟΚ θα είναι λίγος και θα πάμε σε εκλογές, που δεν θα είναι καλό για τη χώρα».