Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Είμαι παρών

Εξηγήσεις στην κοινοβουλευτική του ομάδα έδωσε ο πρωθυπουργός.



Παρών, δήλωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, μετά από τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν χθες με τις απόπειρες κυβέρνησης συνεργασίας, τις σημερινές παραιτήσεις και αμφισβητήσεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στις «διαπραγματεύσεις» με τον Α. Σαμαρά αναφέροντας μάλιστα αναλυτικά τους όρους που έθεσε και τις κινήσεις που κατά την δική του πρόταση θα έπρεπε να κάνει μια κυβέρνηση συνεργασίας.


Ήταν γενική η αίσθηση ότι ο πρωθυπουργός προσπάθησε να μεταβάλλει τις εντυπώσεις που άφησε στην κοινοβουλευτική του ομάδα κι όχι μόνο, η απόπειρα συνεργασίας και η δική του αποδοχή να παραιτηθεί στο όνομα ενός άλλου πρωθυπουργού κοινής αποδοχής.


Ας σημειωθεί ότι ο Γ. Παπανδρέου επανήλθε στο θέμα τη εθνικής ενότητας και της συνεργασίας πολύ γενικά όμως προς αποφυγή νέων παρεξηγήσεων τονίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ενίσχυε την διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας «εγώ υπηρέτησα και θα υπηρετώ την ανάγκη εθνικής ενότητας μπροστά στην μεγάλη μάχη που δίνει η χώρα» είπε ο Γ. Παπανδρέου. Πάντως αυτό που κυρίως προσπάθησε να ενισχύσει ο Γ. Παπανδρέου ήταν η ενότητα της κοινοβουλευτικής του ομάδας.
«Στηριχτείτε επάνω μου να στηρίξουμε όλοι μαζί την μεγάλη προσπάθεια » είπε περισσότερες από μία φορές . Ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε καθόλου στις παραιτήσεις βουλευτών. Άλλωστε και μόνο από τα χειροκροτήματα ήταν φανερό ότι το κλίμα έχει αποφορτιστεί μετά τις συναντήσεις με τα κορυφαία στελέχη από τα οποία ζήτησε και πήρε «ψήφο εμπιστοσύνης» πριν ακόμα αρχίσει η συνεδρίαση της ΚΟ.