Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 2-1

Σπουδάιο τρίποντο.
Ο ΠΑΣ είχε τα γκολ, η Κέρκυρα τα δοκάρια.

Τα Γιάννινα έβαλαν στο σακούλι τους ακόμα τρεις βαθμούς, επικρατώντας της Κέρκυρας με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι αν και καλύτεροι δεν μπόρεσαν να γευτούν σε ακόμα ένα παιχνίδι τη νίκη και έμειναν στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν τις ευκαιρίες και δύο δοκάρια, ενώ φανέρωσαν σε ακόμα ένα αγώνα τους προβλήματα στην άμυνα.
Ο ΠΑΣ με το καλημέρα φρόντισε να δείξει τις διαθέσεις του για το παιχνίδι.
Ο Τζημόπουλος όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι έβγαλε συμπαίκτη του σε θέση βολής, αλλά αυτή τη φορά ο Μπεσέρα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκαλίνοβιτς.
Αυτό το έκανε ένα λεπτό αργότερα και συγκεκριμένα στο 9', όταν μετά από σέντρα του Γεωργίου από δεξιά, με κεφαλιά "κρέμασε" τον Κροάτη γκολκίπερ και έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στην αριστερή γωνία της εστίας της Κέρκυρα.
Οι φιλοξενούμενοι προσπαθώντας να γίνουν απειλητικοί επιθετικά, άφηναν πολλά κενά στα μετόπισθεν, κάτι που παραλίγο να εκμεταλλευτεί ο Μπακαγιόκο στο 13' Ο άσος της ομάδας των Ιωαννίνων έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο Γκαλίνοβιτς κατάφερε με τα πόδια να γλιτώσει τους "Φαίακες" από το 2-0.
Το σύνολο του Μπάντοβιτς είχε την υπεροχή, αλλά αδυνατούσε να φτάσει με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Κηπουρού. Ο τελευταίος, αν και η ομάδα του συνεχώς αμυνόταν, δεν είχε χρειαστεί να κάνει ούτε μία επέμβαση για να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του, κάτι που φανερώνει και την αδυναμία της Κέρκυρας στο δημιουργικό κομμάτι. Ωστόσο στα τελευταία δύο λεπτά του πρώτου μέρους οι "Φαίακες" έφτασαν στην ισοφάριση και θα μπορούσαν μάλιστα να είχαν πάει και στα αποδυτήρια με το προβάδισμα. Στο 44' ο Λαμπρόπουλος με κεφαλιά μετά από σέντρα του Καλαντζή μετέτρεψε σε γκολ την πρώτη ευκαιρία της ομάδας του στο παιχνίδι, ενώ στο επόμενο λεπτό ο τελευταίος επιχείρησε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Κώτσιου και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Κηπουρού, ο οποίος στη συνέχεια έπεσε στα πόδια του Μαζνόφ και μπλόκαρε.
Ο Ντεμόλ στο ξεκίνημα της επανάληψης είχε αρκετά παράπονα από τους μέσους του και δίκαια, καθώς οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να διατηρήσουν για αρκετή ώρα την μπάλα στα πόδια τους, με αποτέλεσμα οι παίκτες της Κέρκυρας να κερδίζουν την κατοχή και να πιέζουν για το γκολ που θα ολοκλήρωνε την ανατροπή. Και οι δύο προπονητές τόνωσαν την επίθεση της ομάδος τους, αλλά αυτό είχε αποτέλεσμα μόνο για τα Γιάννινα.
Σύμφωνα με την εικόνα του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι μπορούσαν να απειλήσουν μόνο από στημένη φάση, καθώς στη μεσαία γραμμή είχαν κυριαρχήσει οι παίκτες του Μπάντοβιτς.
Έτσι στο 69' ο Γκαλίνοβιτς δεν μπόρεσε να διώξει μακριά την μπάλα και ο Τζημόπουλος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους Ηπειρώτες.
Ο Μετίν από την στιγμή που μπήκε στον αγώνα ταλαιπώρησε την άμυνα των Ιωαννίνων και μάλιστα άγγιξε το γκολ, αλλά τη μία φορά το αριστερό δοκάρι και την άλλη ο Κηπουρός του στέρησαν την ευκαιρία να πανηγυρίσει και να χαρίσει στην ομάδα του το βαθμό της ισοπαλίας. Οι γηπεδούχοι που δέχτηκαν ασφυχτική πίεση, θα μπορούσαν να είχαν "καθαρίσει" το παιχνίδι στο 80', αλλά ο Γκαλίνοβιτς βγήκε νικητής στο τετ α τετ με τον Γκαλίνοβιτς.
Ο ΠΑΣ υπερασπίστηκε το 2-1 μέχρι το τέλος και έφτασε στη δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα, σε αντίθεση με την Κέρκυρα που δεν έχει γευτεί τη χαρά αυτή και βρίσκεται στην τελευταία θέση με μόλις ένα βαθμό.

ΠΑΣ Γιάννινα: Κηπουρός, Πάντος, Μπουζίντ, Λίλα, Τζημόπουλος, Κυριάκος, Ντε Βισέντι (Βίλα 46'), Γεωργίου, Μπεσέρα (Κουέβας 62'), Μπακαγιόκο (Κειτά 72').
Κέρκυρα: Γκαλίνοβιτς, Σακελλαρίου (Κοντοδήμος 61'), Βέντζελ, Καλαντζής, Γιάντσης (Ιωνάννου 59'), Λαμπρόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Μαζνόφ, Γκουστάβο, Οσμάν, Λόβιν (Μετίν 70').