Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Αιδώς Αργείοι!

Αύριο, Κυριακή, 19-3-2017 ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης, στην Αθήνα θα ενημερώσει λέει τους ετεροδημότες, την Πανπωγωνισιακή πιο σωστά,  σχετικά με τα ζητήματα που προκύπτουν με τους δασικούς χάρτες.
Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα  ξέρουν πολύ καλά ότι ο κ. Καψάλης  δεν πηγαίνει στην Αθήνα να μοιραστεί την αγωνία των ξενιτεμένων μας, δεν πηγαίνει στην Αθήνα να ενημερώσει,  (όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τους δασικούς χάρτες, είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο,  μπορεί οποιοσδήποτε να τις βρει.
Ο κ. Καψάλης  το πολύ- πολύ στις αεροφωτογραφίες του 1945 θα προσθέσει τις αερολογίες του 2017, στα σύμβολα και στα χρώματα των δασικών χαρτών θα προσθέσει τα δικά του ..  αρώματα ). 
Την στιγμή που χάνονται οι περιουσίες του κόσμου, ο κ. Καψάλης πηγαίνει  στην Αθήνα να  καταπραΰνει, να  εφησυχάσει, να  αποπροσανατολίσει, να  κοιμίσει  (όποιον μπορέσει βέβαια). 
Πηγαίνει  να κερδίσει χρόνο, πηγαίνει  τέλος  να μετρήσει τις αντιδράσεις τους.
Ο κ. Καψάλης σαν προετοιμασμένος από καιρό βλέπει στους δασικούς  χάρτες την συνέχεια του νόμου 3986/2011, νόμος που ψηφίστηκε αμέσως μετά το πρώτο μνημόνιο,  (βλέπε ΕΟΖ ), για τον οποίο δεν λέει ο ίδιος κουβέντα, βλέπει την μεγάλη ευκαιρία να γίνει (μαζί με κάτι γιουσουφάκια), ο πρώτος στην Ελλάδα τοπικός Ραιχενμπαχ!
 Για να πραγματοποιήσει το σχέδιο του είναι ικανός να χρησιμοποιήσει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο. Και να γλύψει και να δαγκάσει.
Πριν κάτι μέρες ο κ. Καψάλης έδωσε μια συνέντευξη σε τοπικό site (https://www.youtube.com/watch?v=OJaF1lxI0Fc ). 
Καταπραϋντικός, εφησυχαστικός, αποπροσανατολιστικός, η γνωστή παλαιομοδίτικη, αμφίσημη και αμφίθυμη φρασεολογία. Ένα πράγμα όμως του ξέφυγε! Λέει για μια στιγμή (στο 8.07 ) ότι:
[-Οι δασικοί χάρτες δεν καθορίζουν σ αυτή τη φάση το ιδιοκτησιακό καθεστώς ]. Τι είπε ο άνθρωπος.
 – Και σε ποια φάση κ. Καψάλη, θα καθοριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς? Και πόσο μακριά είμαστε από αυτή τη φάση? 
Ο κ. Καψάλης συμβουλεύει τους δημότες να υποβάλουν ενστάσεις επί των ενστάσεων. Θα τρέξει ο κόσμος να πληρώσει, ίσως χρεωθεί κιόλας,  να κάνει ενστάσεις, θα τρέξει στα υποθηκοφυλακεία δεξιά,  αριστερά και στο τέλος θα του πούνε:
- Ωραία, τώρα που το κατοχύρωσες θα σου το απαλλοτριώσουμε (βλέπε ν. 3986/2011).
Αγαπητοί συμπατριώτες, ένα πράγμα που πρέπει να καταλάβουν οι πάντες, ακόμη κι αν δεν μπορούν να καταλάβουν τίποτε άλλο, είναι ότι οι δασικοί χάρτες δεν γίνονται για να κατοχυρωθούν οι ιδιοκτησίες των συμπολιτών μας αλλά για μην έχουν αύριο προστριβές,  οι μελλοντικοί επενδυτές με τους ιθαγενείς.. Θα σαρωθούν τα πάντα, ο μελλοντικός επενδυτής  (σε αγαστή συνεργασία με τους τοπικούς  Ραιχενμπαχ), θα σαρώσει τα πάντα είτε έχουν,  είτε δεν έχουν οι ιθαγενείς  τίτλους ιδιοκτησίας. Πάπαλα.
Μερικοί δυστυχώς  αδυνατούν ακόμη να καταλάβουν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή δεν είναι αν το Άλφα η Βήτα αγροτεμάχιο είναι χαρακτηρισμένο σαν δάσος, η ακόμη αν είναι εντός η εκτός οικισμού κ.λ.π.  αλλά ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η απαλλοτρίωση  για χάρη του επενδυτή, όχι μόνο των δασικών τεμαχίων  αλλά ολόκληρων εκτάσεων που περιλαμβάνουν και χωράφια και βοσκοτόπια και λίμνες και ποτάμια καθώς επίσης και ολόκληρα χωριά  (με τους κατοίκους τους μέσα).  Θα μας  πάρουν τη γή κάτω από τα πόδια μας. 
Γνωστή η φράση του Αρχιμήδη: [Δς μοι π στ κα τν γν κινάσω] που σημαίνει: δώσε μου τόπο να σταθώ κατ τη Γη θα μετακινήσω. Ε λοιπόν δεν θα υπάρχει τόπος να σταθούμε και ύστερα που σε πονεί και που σε σφάζει. Τεράστια η ευθύνη αυτών που δεν θέλουν να δουν το τι ακλουθεί. Τεράστια ευθύνη όλων μας.

Τσούνης (Βοστινιώτης) Παναγιώτης

18-3-2017