Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 1-0

ΠΑΣ για Ευρώπη μέσω play off
«Χρυσός» σκόρερ  ο Ίλιτς

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε το άγχος και την Κέρκυρα (1-0) και εξασφάλισε την συμμετοχή του στα play off του πρωταθλήματος.
Καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε δοκάρι με τον Ντε Βινσέντι, ο οποίος αποθεώθηκε κατά την αλλαγή του, λίγο πριν το φινάλε του αγώνα.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία στην αναμέτρηση, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι να σταματά στο αριστερό δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.
Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα, όμως δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία.
Η Κέρκυρα παρουσιάστηκε στο πρώτο μέρος αρκετά καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο και δεν άφηνε διαδρόμους προς την εστία του Στρατηλάτη, για τους παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου.
Το άγχος κυρίευσε τους γηπεδούχους, που έκαναν αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις τους και έφταναν με δυσκολία μπροστά στην αντίπαλη εστία.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες και με τον ΠΑΣ Γιάννινα να εξακολουθεί να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι γηπεδούχοι πίεσαν από την αρχή τους φιλοξενούμενους για το γκολ, όμως στις ευκαιρίες που δημιούργησαν ο Στρατηλάτης ήταν και πάλι εκεί για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.
Στο 74' ο Τζημόπουλος βρήκε τον Ίλιτς και αυτός κατάφερε να νικήσει τον Στρατηλάτη για το πρώτο γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα στην αναμέτρηση.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι Γεωργίου (Γιάκος 72'), Ίλιτς (Βίλα 79'), Τζημόπουλος
Κέρκυρα (Γιάννης Παπακώστας): Στρατηλάτης, Πετρούσης, Βενέτης, Σταμόγιαννος (Γκούμας 86'), Ηλιάδης, Αγρίτης (Ντινιωτάκης 84'), Λεόν, Κρητικός, Τσουμάνης, Κυβελίδης (Γκέσιος 55'), Αθανασίου