Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Συνάντηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23-04, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και μελών της ΕΠΕΚΕ Υγείας, μεταξύ των οποίων και η Μερόπη Τζούφη, Βουλευτής Ιωαννίνων, με τον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Υφυπουργό Ανδρέα Ξανθό. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση των βουλευτών από τη μεριά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το κλάδο της Υγείας, ενώ συζήτηση έγινε για το βηματισμό που θα ακολουθηθεί στο προσεχές διάστημα.
Η σύσκεψη ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και αφορούσε κυρίως τη Διοίκηση των Νοσοκομείων και την πολιτική που θα εφαρμοστεί για την άμεση και λειτουργική στελέχωση των Διοικητικών θέσεων και οργάνων, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία ενός πλαισίου διοίκησης που ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός σύγχρονου κράτους. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης κατέστη ομόφωνα σαφές πως δεν μπορεί να συνεχιστεί το καθεστώς διοίκησης στη βάση της μνημονιακής ατζέντας, η οποία οδήγησε τα προηγούμενα χρόνια το σύστημα υγείας σε κατάρρευση και απαξίωση.

Στη συνέχεια τέθηκαν επείγοντα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα ώστε να εξασφαλιστεί η ορθή λειτουργία του υγειονομικού συστήματος. Κυρίαρχο σημείο αποτέλεσε η προκήρυξη θέσεων και ο διορισμός επικουρικού προσωπικού – ενόψει μάλιστα της καλοκαιρινής περιόδου – ενώ το πρόβλημα υποστελέχωσης θα αντιμετωπιστεί με μόνιμο τρόπο στη βάση των εξαγγελιών της Κυβέρνησης για προσλήψεις προσωπικού στο κλάδο της Υγείας.
Τέλος, συζήτηση έγινε για τα δεδουλευμένα των ιατρών και του λοιπού προσωπικού, όπου η ηγεσία του Υπουργείου έκανε σαφές πως αναγνωρίζει το πρόβλημα και έχει σχεδιασμό για εξόφληση των οφειλών στο άμεσο χρονικό διάστημα.