Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Κινητοποίηση του ΚΚΕ στα διόδια Τερόβου

Με πρωτοβουλία της ΤΕ Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση την Δευτέρα 2 Οκτώβρη στα διόδια ΤΕΡΕΒΟΥ που βρίσκονται επί της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ με κεντρικό αίτημα την κατάργηση όλων των διοδίων.
Τα μέλη του Κόμματος μοίρασαν υλικό στους οδηγούς που περνούσαν από τα διόδια. Στην ανακοίνωση που μοιράστηκε αναφέρεται «Η συγκυβέρνηση που και για τα διόδια παρέδωσε μαθήματα λαϊκής εξαπάτησης, υποκρινόμενη ότι τάχα θα τα καταργούσε, τώρα καλεί τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να πληρώνουν για την διαδρομή Αθήνα - Ιωάννινα το τίμημα των 37,25€ και άλλα τόσα για την επιστροφή δηλ. 74,5€ συνολικά μόνο για τα διόδια. Ουσιαστικά τους απαγορεύει να κινούνται στην ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ αλλά και στους άλλους οδικούς άξονες όπως η ΕΓΝΑΤΙΑ κλπ. Τα διόδια που έχουν μπει σε λειτουργία σε όλη την Περιφέρεια των Ιωαννίνων, φυλακίζουν στα σπίτια τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Σε λίγο θα φτάσουν τα διόδια έξω από τις πόρτες των σπιτιών μας. Είναι απαράδεκτο και εξοργιστικό!! Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η καπιταλιστική ανάπτυξη που ευαγγελίζονται η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ, τα ευρω-ΝΑΤΟικά κόμματα που συντάσσονται με την επιχειρηματικότητα –υγιή ή όχι. Αυτός είναι ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής και έτσι ξεπερνά τις κρίσεις του. 
Μετατρέπει τις λαϊκές ανάγκες όπως είναι η λαϊκή ανάγκη για ασφαλή και γρήγορη μαζική μετακίνηση, σε εμπόρευμα για να έχουν κερδοφορία οι επιχειρηματικοί και κατασκευαστικοί όμιλοι, το μεγάλο κεφάλαιο.»
Καταλήγοντας «καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής, να οργανώσει τον αγώνα του, σε συμπόρευση και συσπείρωση με το ΚΚΕ για: να καταργηθούν όλα τα διόδια, να μην ξαναπληρώσει ο λαός για δημόσια έργα που έχει φορολογηθεί, να γίνονται οι οδικοί άξονες από τον κρατικό προϋπολογισμό και να είναι λαϊκή περιουσία. Για Συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες, φθηνές, τακτικές, δωρεάν για όσους το έχουν ανάγκη.»

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 3/10/2017

ΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ