Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Ιωάννινα: Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας

 


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας  εκφράζουμε τον απέραντο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας  προς τα άτομα που βρίσκονται στην καρδιά της κοινωνίας μας, τους ηλικιωμένους μας, οι οποίοι είναι  οι πυλώνες της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Είναι πρόσωπα οικεία και αγαπημένα, οι γονείς μας, οι παππούδες, οι γιαγιάδες μας!

Αποτελεί υποχρέωση και καθήκον όλων μας η έμπρακτη έκφραση της ευγνωμοσύνης μας, τόσο για τα εφόδια, που μας έδωσαν, όσο και για τις αξίες, που μας κληροδότησαν!

Παρά το ότι συνηθίζουμε να αναφερόμαστε σε αυτούς με τον όρο «οι απόμαχοι της ζωής» οι ηλικιωμένοι σήμερα συμβάλλουν ολοένα και περισσότερο στις ζωές όλων μας, μέσω της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους, της βοήθειας, που δίνουν στα παιδιά τους αναλαμβάνοντας συχνά να φροντίζουν τα εγγόνια τους, και της συνολικότερης προσφοράς τους.

Ως Δημοτική Αρχή  θα είμαστε δίπλα τους, ενισχύοντας και αξιοποιώντας προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ηλικιωμένων. Η φροντίδα και η μέριμνα αποτελεί μονόδρομο και προτεραιότητα, ώστε να αμβλυνθούν τα προβλήματα της δύσκολης καθημερινότητας, που αντιμετωπίζουν οι  ηλικιωμένοι.

Τα ΚΑΠΗ αποτελούν έναν από τους κύριους εκφραστές της κοινωνικής πολιτικής προσφέροντας στους ηλικιωμένους τη δυνατότητα να κοινωνικοποιηθούν, να συμμετέχουν σε πολιτιστικές δραστηριότητες και να λαμβάνουν υπηρεσίες υγείας και φροντίδας με σκοπό να προάγουμε την ποιότητα ζωής των μελών τους.

Ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους ανθρώπους αυτούς, για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον,  για το ότι είναι πάντα  παρόντες και ενεργοί στην κοινωνία και στις οικογένειές μας!

Σοφία Μαρκούλα, αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας, Προσχολικής Ηλικίας, Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας.

ΠΗΓΗ: https://ioannina.gr/