Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη φύλαξη των παραμεθόριων περιοχών του Νομού Ιωαννίνων κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη φύλαξη των παραμεθόριων περιοχών του Νομού Ιωαννίνων.
Η ερώτηση απευθύνεται προς τους Υπουργούς Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια και Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο.
«Δεν είναι δυνατόν να ανοίγει η συζήτηση για καλύτερη φύλαξη των παραμεθόριων περιοχών της χώρας μόνο όταν θρηνούμε θύματα. Οι κάτοικοι της παραμεθόριου αισθάνονται ανασφαλείς, πολύ απλά διότι με τις περικοπές και τις μεταθέσεις που έγιναν στα σώματα ασφαλείας, πλέον οι περιοχές αυτές είναι γυμνές σε κάθε μορφή εγκληματικής δράσης.
Οι μαζικές αποσπάσεις συνοριακών αστυνομικών στον Έβρο δημιούργησαν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Πρέπει να υπάρξει άμεση κινητοποίηση για επιστροφή τους στην ελληνοαλβανική μεθόριο, καθώς και μέριμνα για την επάνδρωση των στρατιωτικών φυλακίων.
Τον τελευταίο καιρό στην περιοχή του Πωγωνίου και γενικότερα της παραμεθορίου καταργήθηκαν έξι αστυνομικά τμήματα και δυο στρατιωτικά φυλάκια, ενώ παράλληλα η δύναμη των συνοριοφυλάκων έχει μειωθεί αισθητά», αναφέρει ο κ. Κασσής και ερωτά τους δύο Υπουργούς τι μετρά προτίθενται να πάρουν για τη φύλαξη της παραμεθορίου του Νομού Ιωαννίνων, αν είναι στις προθέσεις τους να φέρουν πίσω τους αποσπασμένους στον Έβρο συνοριακούς αστυνομικούς, τι σκοπό έχουν για την επαναλειτουργία των καταργηθέντων αστυνομικών τμημάτων της παραμεθορίου και αν θα επαναλειτουργήσουν τα στρατιωτικά φυλάκια που καταργήθηκαν.