Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Η ''Ηπειρώτικη Παραδοσιακή βραδιά'', που διοργάνωσε η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, το Σάββατο 16 Μαΐου 2015, το βράδυ, στο πέτρινο ανοιχτό θεατράκι Αργυρούπολης, άνοιξε τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αργυρούπολης και καταχειροκροτήθηκε

Σε μια εκδήλωση τιμής, για τον πολιτισμό και την παράδοση της Ηπείρου, που διοργάνωσε η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, στο πέτρινο ανοιχτό θέατρο Αργυρούπολης, στους πρόποδες του Υμηττού, το χειροκρότημα ήταν ακατάπαυστο. Απτό δείγμα της αναγνώρισης της δουλειάς που κάνει ο ακατάβλητος και χαλκέντερος Πρόεδρος της Αδελφότητας Γιώργος Κωτσαντής, αλλά και όλο το Δ.Σ. 
Μιας δουλειάς ποιοτικής, που έχει ως απτό αποτέλεσμα την συσπείρωση όλων των Ηπειρωτών της Αργυρούπολης στην Αδελφότητα. Μιάς δουλειάς αποδεκτής και από τις άλλες αποδημικές οργανώσεις που λειτουργούν στον ενιαίο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, έτσι ώστε να θεωρούν την ηπειρώτικη αδελφότητα πρότυπο και να θέλουν να της μοιάσουν  και το δηλώνουν μάλιστα δημόσια.

 Αποτέλεσμα της γενικής αποδοχής ήταν να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στο ανοιχτό πέτρινο θέατρο Αργυρούπολης, γεγονός που ενθουσίασε  το Δ.Σ της Αδελφότητας και τους συντελεστές της εκδήλωσης αυτής. Με αποτέλεσμα στο τέλος της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος Γιώργος Κωτσαντής να δηλώσει.
''Αισθάνομαι την ανάγκη ως Πρόεδρος της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, σ΄ όλο αυτόν τον κόσμο που κατέκλυσε στην κυριολεξία το ανοιχτό πέτρινο θέατρο  Αργυρούπολης και μας τίμησε με την παρουσία του στην εκδήλωση μας, την ''ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ''. Εκδήλωση τιμητική για τον Πολιτισμό μας, εκδήλωση τιμητική και για την Ηπειρώτικη παράδοσή μας.


Οι εξαίρετοι μουσικοί μας, η κομπανία του εξαίρετου κλαρινίστα Δημήτρη Ζιάγκα με τον Κώστα Λεωντίδη και τον Κώστα Μήτση στο τραγούδι μας ταξίδεψαν σ΄ όλη την Ήπειρο.

Απλοί άνθρωποι, φίλοι μας, Ηπειρώτες και μη, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, συγκινημένοι, ερχόντουσαν να μας ευχαριστήσουν και να μας δώσουν συγχαρητήρια,  για την άριστη,  όπως την χαρακτήρισαν  οργάνωσή μας και την ποιότητα που τους προσφέραμε. Η άριστη εμφάνιση όλων των χορευτικών τμημάτων που συμμετείχαν στην εκδήλωση, το παιδικό τμήμα της Αδελφότητας, το χορευτικό του Πολιτιστικού Κέντρου Ολυμπιακής Αεροπορίας ΠΟΛ.ΚΕ.ΟΛ, το χορευτικό του Συλλόγου Ηπειρωτρών Γλυφάδας, το χορευτικό του  Πολιτιστικού Συλλόγου ''Πολυμίλη'' Νέου Κόσμου Αθηνών, το χορευτικό του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων και οι Ενήλικες του συλλόγου μας, της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης , είχαν ποιότητα, είχαν πειθαρχία , είχαν ζωντάνια , είχαν Ήπειρο ...  Μπράβο στα παιδιά , συγχαρητήρια και στους δασκάλους τους , έδειξαν ότι πιστεύουν αυτό που κάνουν και το κάνουν με μεγάλο μεράκι. Και εμείς από την πλευρά μας αισθανόμαστε την ανάγκη, να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που προσήλθαν, γιατί μας τίμησαν, αλλά και γιατί μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε. Και θα συνεχίσουμε γιατί έχουμε χρέος και καθήκον, να στηρίξουμε την παράδοση μας''.

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης  Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Ηπειρολάτρης Αντιδήμαρχος πόλης Λάζαρος Τογρίδης,  η ηπειρώτισσα αντιδήμαρχος και μέλος του Δ.Σ. της Αδελφότητας Βίκυ Φουσκίδου,και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλους τους συνδυασμούς, που συμμετείχαν στις πρόσφατες εκλογές.

 Αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή,  και το μέλος του Δ.Σ. Χριστόφορο Ευθυμίου.
Από τους Ηπειρώτικους Συλλόγους παρέστησαν, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αποδήμων Μουργκάνας, με επικεφαλής την Πρόεδρο Ζωή Ντρούγκα, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ηπειρωτών Ελληνικού με επικεφαλής τον πρώην Πρόεδρο και μέλος του Δ.Σ. Βαγγέλη Βάσιο, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ηπειρωτών Γλυφάδας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μάκη Ζωιδη,  αντιπροσωπεία του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Ηλιούπολης, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας, με επικεφαλής την Πρόεδρο Γεωργία Κίσκου, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ηπειρωτών Νοτίων Προαστείων ''Ο Ρόβας, ο Πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου ''Οι Χάονες'' Γιάννης Παναγιώτου και αντιπροσωπεία του Συλλόγου ''Ελλήνων Διαδρομές'' Γλυφάδας. 

Από τους αποδημικούς Συλλόγους άλλων περιοχών της Χώρας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλονητών Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτος, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Θεσσαλών Αργυρούπολης, αντιπροσωπεία της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο Λ. Τογρίδη και τη Γ.Γ. Α. Γκιόκα, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Κρητών Αργυρούπολης, και αντιπροσωπεία του τοπικού Συλλόγου ''Αργυρούπολη'' με επικεφαλής την Πρόεδρο Ε. Γουρδουλάκου.
 Προσφωνώντας τους καλεσμένους ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης Γιώργος Κωτσαντής, έκανε περιληπτική αναφορά στην Ηπειρώτικη παράδοση, στην μουσική της Ηπείρου και τους ηπειρώτικους χορούς.
Στο σύντομο χαιρετισμό τους ο  Δήμαρχος της πόλης μας Γιάννης Κωνσταντάτος, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ύπαρξης και λειτουργίας των αποδημικών ανά Δήμο Συλλόγων και την αμέριστη στήριξη του στους Συλλόγους αυτούς, καθόσον και ο ίδιος είναι Πρόεδρος των Κεφαλληνίων της Αργυρούπολης.
Ακολούθησε ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, που αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δ.Σ. της ΠΣΕ και του  νέου Προέδρου Γιώργου Δόσση, ως γνώστης της ηπειρωτικής αποδημίας της Αττικής και όχι μόνο, χαρακτήρισε τον Σύλλογο ως στυλοβάτη στήριξης της ηπειρώτικης παράδοσης, και φάρο αντίστασης στις επιθέσεις που δέχεται ο πολιτισμός μας, από τους ανθρώπους του φαινομένου της παγκοσμιοποίησης και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει τον ελληνικό λαό, στην οικονομία, την απασχόληση και την ευημερία.
Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αποδημικό κίνημα, εξ΄ αιτίας των νόμων που έχει θεσπίσει η προηγούμενη  Κυβέρνηση και πρέπει να καταργηθούν, αλλά και την οικονομική κρίση, που εκτός από τους πολίτες, πλήττει και τις πολιτιστικές και όχι μόνο δράσεις τους,
Προσκάλεσε τους παρευρισκόμενους, τόσο στην εκδήλωση για τα ''Ηπειρώτικα Μαρτυρικά Χωριά'', που διοργανώνει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ηπειρωτών Χαϊδαρίου, όσο και τον Δήμο Χαϊδαρίου, την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου, όσο και στο Ηπειρώτικο Πανηγύρι ''Η Ήπειρος του Αγώνα'', που συνδιοργανώνει η ΠΣΕ και φέτος  στο Θέατρο Πέτρας, το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015.
Ακόμη κάλεσε τους παρευρισκόμενους Ηπειρώτες και φίλους της Ηπείρου να σκέφτονται την Ήπειρο, που οι στατιστικές την εμφανίσουν, σε όλους τους δείκτες τους, ως την πιο βάναυσα πληττόμενη από την οικονομική κρίση περιοχή και να την προτιμούν στις ολιγοήμερες διακοπές τους, γιατί και το τελευταίο ευρώ που θα πάει στην Ήπειρο, έχει μεγαλύτερη αξία για τους μόνιμους κατοίκους της, από όποιο άλλο γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας.
Κατόπιν ακολούθησαν τα χορευτικά που προαναφέρθηκαν, που κατενθουσίασαν τον κόσμο που χειροκροτούσε ακατάπαυστα.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χορό για όλους και ηπειρώτικο κέρασμα συνοδεία τσίπουρου.
Αξίζει να απευθύνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον άξιο στυλοβάτη της ηπειρώτικης παράδοσης, Πρόεδρο της Αδελφότητας Γιώργο Κωτσαντή (Γιώργο σου πάνε τ΄ άρματα) και όλο το Δ.Σ.  για το έργο τους, αλλά και για την καταπληκτική αυτή εκδήλωση καθώς και σε όλους τους συντελεστές της καταπληκτικής αυτής παρουσίασης.


Δείτε τα video από την εκδήλωση