Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Τελετή έναρξης του 36ου Διεθνούς Καρδιολογικού Συνεδρίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Ο Στέφανος Φούσας, περιέγραψε τις δράσεις πρόληψης υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από Έλληνες Καρδιολόγους, από κάθε σημείο της χώρας, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή έναρξης του 36ου Διεθνούς Καρδιολογικού Συνεδρίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.
Την τελετή έναρξης τίμησαν με την παρουσία τους ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ταχματζίδης, και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης κα Γούλα, πραγματοποιώντας χαιρετισμό.
Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Κόλλια Τσαρουχά έκανε την κήρυξη των εργασιών του συνεδρίου.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας κ. Στέφανος Φούσας, σε ομιλία του για το παρόν και το μέλλον της ΕΚΕ, ανάδειξε τον πολύπλευρο ρόλο και τη σημαντική προσφορά της σε μια σειρά από τομείς. Τομείς που εκτείνονται από την εκπαίδευση των Ελλήνων Καρδιολόγων, των ειδικευομένων αλλά και των γιατρών από άλλες ειδικότητες -μέσα από τα κεντρικά και τα περιφερειακά συνέδρια, τις υποτροφίες, τα επιμορφωτικά σεμινάρια- έως και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ΕΚΕ στα διεθνή καρδιολογικά συνέδρια.


Επίσης από την ομιλία του κ. Φούσα αναδείχθηκε η διεύρυνση των διεθνών σχέσεων της ΕΚΕ με τη σύναψη επιστημονικών πρωτοκόλλων, που έχουν ήδη επιτευχθεί και θα επιτευχθούν και στο μέλλον με μεγάλες καρδιολογικές εταιρίες του εξωτερικού -όπως τη Ρωσική και την Κινεζική, καθώς επίσης και η θεσμοθετημένη και σταθερή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία.
Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας περιέγραψε τις δράσεις πρόληψης υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα, μέσα από τις προληπτικές καρδιολογικές εξετάσεις για ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, τα σεμινάρια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και τις εκδηλώσεις που στοχεύουν στην ενημέρωση των πολιτών για τους παράγοντες κινδύνου και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΕ κ. Κανακάκης παρουσίασε τους υπότροφους εσωτερικού και εξωτερικού, τις καλύτερες εργασίες και τα καλύτερα ερευνητικά πρωτόκολλα, ενώ οι νέοι editors της διεθνούς και της ελληνικής έκδοσης της "Ελληνικής Καρδιολογικής Επιθεώρησης", κύριοι Τούσουλης και Αθανασόπουλος, παρουσίασαν τους στόχους τους για το μέλλον.
Η Τελετή Έναρξης έκλεισε με την παιδική χορωδία του Ιερού Ναού Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.