Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών


Από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, σε διαφορετικές περιπτώσεις, τέσσερα άτομα, τα οποία κατηγορούνται για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν:
*Στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 20 και 26 ετών, διότι κατελήφθησαν να μεταφέρουν από κοινού με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό την Αθήνα, τρεις αλλοδαπούς (δύο άνδρες, 36 και 32 ετών και μία 20χρονη γυναίκα, που συνόδευε και το ανήλικο παιδί της), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
*Στη δεύτερη περίπτωση, στο πλαίσιο στοχευμένης αστυνομικής δράσεως, κατ’ εφαρμογή του Προγράμματος Ελεγχόμενης Ρεαλιστικής Στοχευμένης Εμφανούς Αστυνόμευσης «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.», χθες το απόγευμα στο 16ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (περιοχή Κανάλι Πρέβεζας), από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, μία 51χρονη ημεδαπή, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έναν 54χρονο αλλοδαπό, ο οποίος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
*Στην τρίτη περίπτωση, σήμερα μετά τα μεσάνυκτα στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 35χρονος αλλοδαπός, διότι κατελήφθη να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έναν 34χρονο μη νόμιμο αλλοδαπό.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις λαθρομεταφορές,
Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στους κατά τόπους αρμόδιους Εισαγγελείς ενώ την προανάκριση διενεργούν -κατά περίπτωση- το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας, το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.