Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Επίσκεψη του επικεφαλής της παράταξης «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ», Γιάννη Στέφου στην Άρτα και παρουσίαση προγραμματικών θέσεων και υποψηφίων

Την πόλη της Άρτας επισκέφτηκε  την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Στέφος.

Συνομίλησε με πολλούς κατοίκους και επαγγελματίες της πόλης και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Άρτας, όπου συζήτησε με τη διοίκηση του επιμελητηρίου τις αναπτυξιακές προοπτικές  και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες του τόπου.

Στις 8.30μμ παρουσίασε τις βασικές προγραμματικές θέσης της παράταξης «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» και παρουσίασε τους 23 υποψηφίους της ΠΕ Άρτας.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη, ο πρώην βουλευτής Βασίλης Τσίρκας, ο υποψήφιος βουλευτής Γρηγόρης Βλάρας και ο Γιώργος Ζάψας, περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό.

Ο επικεφαλής της παράταξης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη αναβάθμισης της λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου και στην απόλυτη διαφάνεια ανάθεσης των έργων από την περιφέρεια. 

Ειδικότερα για την Άρτα αναφέρθηκε στην ανάγκη σύγχρονου Διοικητηρίου, στην κατασκευή 2ου κόμβου στην Ιόνια οδό, δυτικά της πόλης (Γέφυρα Χανόπουλου, στην ανακατασκευή των δυο ημικόμβων Αμμοτόπου και Μενιδίου, στην οριοθέτηση της κοίτης του Αράχθου, στην ενίσχυση των αντιπλημμυρικών έργων και την ολοκλήρωση των αρδευτικών πεδιάδας Άρτας αλλά και στην επιτακτική ανάγκη να κατασκευαστεί νέα  σύγχρονη και ασφαλής γέφυρα στην Άρτα.

Αναφέρθηκε εκτενώς στην αναβάθμιση των οδικών συνδέσεων της Άρτας προς Τρίκαλα και Καρδίτσα και την ασφαλή πρόσβαση στην ενδοχώρα, καθώς επίσης, στην βελτίωση της επικοινωνίας με τα χωριά του Βάλτου προς Εμπεσό και  στην αναστήλωση – ανακατασκευή του ιστορικού γεφυριού του Κοράκου στον Αχελώο, κάτω από τις Πηγές και τη Μονή Σέλτσου, όπως έγινε με το γεφύρι της Πλάκας στον Άραχθο.

Δεσμεύτηκε, επίσης, για την ίδρυση Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου (Π.Α.ΤΕ.Π.Η.) του Πανεπιστημίου και την εξέφρασε ανάγκη να μελετηθεί η δυνατότητα αξιοποίησης του Γεωθερμικού πεδίου Συκεώνος.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη εκπόνησης ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για την υποστήριξη των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών των δυο δήμων Γεωργίου Καραϊσκάκη και Κεντρικών Τζουμέρκων,  όπως και την  εκπόνηση δυο ειδικών προγραμμάτων για τον Αμβρακικό και τη Λίμνη Πουρναρίου.