Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου: Τεχνολογία

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

 1. SMARTPOGONI Ι – 158.000€ Ολοκληρώθηκε: Ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, χρήση ηλεκτρονικών υπογραφών, οργάνωση και διάθεση δεδομένων χρήσεων γης και χωροταξίας, διαχείριση του δικτύου πόσιμου ύδατος. Πλατφόρμα Έξυπνης Πόλης: Όσοι επισκεφθούν την πλατφόρμα στο www.pogoni.smartiscity.gr  έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν: για τις περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούν στο Δήμο, την πληρότητα των κάδων, τα διαθέσιμα wifihotspots και να δουν την ενεργειακή κατανάλωση του Δήμου.

2. Δωρεάν Internet: Ο Δήμος Πωγωνίου είναι από τους λίγους Δήμους της χώρας που διαθέτει δωρεάν internet σε όλες τις Κοινότητες για την εξυπηρέτηση τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών. Πραγματοποιήθηκε η διεύρυνση και η ενίσχυσή τους.

3. SMARTPOGONIΙΙ - 250.000€. Δεσμευμένο ποσό. Υποβολή μελέτης. Οργάνωση Γραφείου Κίνησης και Διαχείριση Δημοτικού στόλου οχημάτων.

Έξυπνα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης, ψηφιοποίηση καταλόγου δημοτικών βιβλιοθηκών, ψηφιοποίηση τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς κ.α., παροχή συστήματος τηλεργασίας, ηλεκτρονική τιμολόγηση.

4. ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΕΙΑ: Υπηρεσίες υποστήριξης ασφαλείας πληροφοριακών συστημάτων

Δήμου Πωγωνίου. Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιήθηκε αποτίμηση της ασφάλειας των πληροφοριακών συστημάτων του Δήμου Πωγωνίου, καταρτίστηκε σχέδιο έκτακτης ανάγκης λειτουργίας σε περίπτωση κυβερνοεπίθεσης κι εκπαιδεύτηκε το προσωπικό.

5. Νέα ιστοσελίδα: Η νέα ιστοσελίδα του Δήμου www.pogoni.gr  είναι πιο εύχρηστη και παρέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο δημότης αλλά και ο επισκέπτης.