Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Η Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς τιμά τη μνήμη του ιδρυτή της Σπυρίδωνα Βλάχου

Η Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων, θα τιμήσει τη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, την Πέμπτη τελώντας μνημόσυνο, υπέρ του ιδρυτή της Σχολής αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος Βλάχου.
Συνέχεια θα επακολουθήσει φιλολογικό μνημόσυνο στην Αίθουσα Τελετών της Ακαδημίας με ομιλητή τον Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αγαθοκλή Τσατσούλη, με θέμα «Στη μνήμη του Σπυρίδωνος Βλάχου ιδρυτού της Σχολής Βελλάς: Σκέψεις ενός αποφοίτου της Σχολής».
Πρόγραμμα της εκδήλωσης
*Πέμπτη ώρα 7:15 π.μ. θα τελεστεί Όρθρος και στις 8:30 π.μ. Θεία Λειτουργία.
Στις 10 π.μ. θα ακολουθήσει Μνημόσυνο για τον  ιδρυτή της Σχολής Βελλάς και στις 10:30 π.μ. θα προσφερθεί κέρασμα στην αίθουσα υποδοχής της Ακαδημίας.
Στις 11:30 π.μ. θα λάβει χώρα Φιλολογικό Μνημόσυνο, με χαιρετισμό του Προέδρου Διοικούσας Επιτροπής της Ακαδημίας Βελλάς και ομιλία του κ. Αγαθοκλή Τσατσούλη.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με απόδοση βυζαντινών ύμνων από τη χορωδία της Ακαδημίας και παρουσίαση του Τόμου Πρακτικών του Συνεδρίου της Εκατονταετηρίδος της Σχολής Βελλάς, ενώ στη 1:30 μ.μ. θα προσφερθεί γεύμα στους επισκέπτες.