Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Ερωτήσεις για ΣΒΕΚΗ και χρηματοδότηση Σχολικών Επιτροπών

*Ερώτηση για το θέμα που έχει προκύψει με τις αποζημιώσεις των απολυμένων της ΣΒΕΚΗ Α.Ε. κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ κ. Χρήστος Μαντάς.


Με την ερώτησή του ζητά να ενημερωθεί για ποιο λόγο η Διοίκηση του ΙΚΑ δεν διεκδίκησε τις απαιτήσεις του, πριν κλείσει η εταιρία, ρωτά για το τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο Εργασίας για να εισπράξουν οι απολυμένοι τα χρήματα που «χειμάζουν» στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αν η Διοίκηση του ΙΚΑ τηρήσει τις υποσχέσεις της και δεν συνεχίσει τις κωλυσιεργίες κρατώντας σε ομηρία τους απολυμένους της ΣΒΕΚΗ Α.Ε. μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο.

*Επίσης βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο κ. Χρήστος Μαντάς, κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών, με την οποία ζητούν την άμεση επαρκή χρηματοδότηση των Δήμων και των σχολικών επιτροπών, ώστε να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων και παράλληλα να εξαιρεθούν οι σχολικές επιτροπές από τον αυξημένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.

ΠΗΓΗ: www.proinoslogos.gr