Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Η Energean Oil & Gas χορηγός στα Καλπάκια 2014

Δελτίο Τύπου
24.10.2014
Η Energean Oil & Gas χορηγός στα Καλπάκια 2014

Στην χορηγία των εκδηλώσεων «Καλπάκια 2014», που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του εορτασμού για την επέτειο του Έπους του 1940, προχωρεί η Εnergean Oil & Gas.
Η εταιρεία, που έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει έρευνες για τον εντοπισμό και την αξιοποίηση πιθανών κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή της Ηπείρου, θα συνδράμει στην κάλυψη του κόστους που απαιτείται για την αναπαράσταση της ιστορικής μάχης του Καλπακίου.
Η μάχη του Καλπακίου, στην οποία πρωταγωνίστησε η θρυλική 8η Μεραρχία υπό τον αείμνηστο υποστράτηγο Χαράλαμπο Κατσιμήτρο, δεν είχε μόνο ως αποτέλεσμα την αναχαίτιση των στρατευμάτων εισβολής αλλά έδωσε και το έναυσμα για την αντεπίθεση των ελληνικών δυνάμεων η οποία οδήγησε στο Έπος του 1940 που γράφηκε στα βουνά της Ηπείρου.
Η Energean πιστεύει ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση, πέραν από τις ιστορικές αναφορές της και την τιμή που αποδίδει στους Ήρωες του ’40, αποτελεί μία πολύ σημαντική προσπάθεια του Δήμου Πωγωνίου, της Περιφέρειας Ηπείρου και των συνδιοργανωτών με προφανή οφέλη για την συνολικότερη προβολή της πανέμορφης αυτής ακριτικής γωνιάς της Ελλάδας.
Η υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών αποτελεί κεντρική φιλοσοφία της Energean Oil & Gas για τις περιοχές στις οποίες αναπτύσσει δραστηριότητα, με στόχο την δημιουργία συνθηκών αειφόρου ανάπτυξης και ευημερίας για το κοινωνικό σύνολο.